18.12.10

Γ.Παπανδρέου:Ιστορικός ο ρόλος μας απέναντι στην κρίση !!

Για «ιστορικό ρόλο» τον οποίο έχει αναλάβει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου στην σημερινή του ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματος, προσπαθώντας να εκτονώσει τις εσωτερικές αντιδράσεις και να αποτρέψει την εσωστρέφεια μετά και την διαγραφή του Β. Παπαχρήστου. «Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011, στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής μέχρι και το 2013. Αυτοί είναι:
- Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση με νέο πειθαρχικό κώδικα για το Δημόσιο, κάρτα του πολίτη, νέο ενιαίο μισθολόγιο….
- Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται σε νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο, στις ηλεκτρονικές προμήθειες και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού)
-Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης με νέο εκλογικό νόμο, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και άμεση έναρξη διαβούλευσης για την συνταγματική αναθεώρηση
-Κοινωνικό κράτος που θα στηρίζεται στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
-Ισχυρή φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό με νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, καλύτερη φύλαξη συνόρων και βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων
"Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει" είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: "Δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο αν είχαμε κάνει αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποτινάξουμε, βαρύδια και λάθη που έγιναν εδώ και τρείς δεκαετίες από όλους στην χώρα"
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι "να φύγουμε από τις επιτηρήσεις, από την εξάρτηση" λέγοντας ότι έχει πάρει τη διαβεβαίωση "ότι θα υπάρξει απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου".
fimotro

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου