2.12.10

Διαφάνεια από τους Δημάρχους ζήτησε ο Ντόλιος

Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την εφαρμογή του "Καλλικράτη" Στο σεμινάριο ενημέρωσης αιρετών περιφερειαρχών και αντιπεριφερειάρχων, καθώς και νεοεκλεγμένων δημάρχων, που πραγματοποιείται στην Πάτρα, μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για την επιτυχία του «Καλλικράτη», διότι όπως ανέφερε «οι υπάλληλοι πρέπει να βρεθούν στις θέσεις τους, οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργήσουν, τα πληροφοριακά συστήματα πρέπει να είναι ενημερωμένα, οι αρμοδιότητες να ασκηθούν και οι πολίτες να εξυπηρετηθούν άμεσα»….
Επίσης πρόσθεσε πως το υπουργείο έχει ετοιμάσει ένα «πιλοτικό σχέδιο που αποκαλεί Οδικό χάρτη Άμεσων Ενεργειών Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» , που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν, ώστε να προετοιμάσουν όλες εκείνες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010».
Ο Γ. Ντόλιος τόνισε ακόμη ότι «σε όλες τις πράξεις που θα κάνουν οι Δήμαρχοι, θα πρέπει να ισχύουν οι αρχές της διαφάνειας, της ανοιχτής διακυβέρνησης, της πολιτικής λογοδοσίας, της αναβάθμισης της πολιτικής εκπροσώπησης, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης» που είναι όπως σημείωσε «θεμελιώδεις αρχές για την κυβέρνηση».
Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι έθεσαν μία σειρά από ζητήματα, σχετικά με την μεταφορά υπηρεσιών από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στους Δήμους, την συγκρότηση των υπηρεσιών, την συγχώνευση των Οργανισμών, την διαχείριση των απορριμμάτων, την ενοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων ,κ.α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου