24.12.10

Χριστούγεννα με άστατο καιρό !

Βροχερά αναμένονται τα φετινά Χριστούγεννα με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Συγκεκριμένα, για σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων η ΕΜΥ προβλέπει νοτίους ανέμους 8 Μποφόρ στα πελάγη, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες , με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Χριστούγεννα….
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται για αύριο Χριστούγεννα. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά καταιγίδες. Χιόνια κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ανατολικό Αιγαίο το πρωί τοπικά 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Κυριακή
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται για την Κυριακή. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου