3.12.10

Συνέλαβαν 51 σωματέμπορους εμπλέκονται και Δύο αστυνομικοί !

Δύο αστυνομικοί εμπλέκονται, εκτός των άλλων, στο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας, σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης γυναικών από τη Ρωσία που εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες, από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης στην Ελλάδα και με την υποστήριξη των ρωσικών Αρχών Ασφαλείας, συνέλαβαν συνολικά 51 άτομα, εκ των οποίων 19 είναι μέλη της οργάνωσης και τα υπόλοιπα κατηγορούνται για διάφορα άλλα αδικήματα. Εκτός από αυτούς, για συμμετοχή στο κύκλωμα κατηγορούνται ακόμα 11 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία αναζητούνται, ενώ δύο από αυτά είναι οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι διευκόλυναν κατά παράβαση των καθηκόντων τους την έκδοση αδειών εργασίας για τις γυναίκες που εκμεταλλεύονταν οι σωματέμποροι…. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που είχε την κωδική ονομασία "Σιβηρία", εξετάστηκαν περισσότερα από 180 άτομα, ενώ απελευθερώθηκαν και τέσσερις γυναίκες, ρωσικής καταγωγής, οι οποίες κατήγγειλαν ότι ήταν θύματα της οργάνωσης, γι΄αυτό χαρακτηρίστηκαν με εισαγγελικές πράξεις ως θύματα εμπορίας ανθρώπων και τους παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.
Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομία, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν εδώ και τρία χρόνια και ήλεγχε το 80% των γυναικών που εκδίδονταν παράνομα στην Ελλάδα.
Η οργάνωση ήταν δομημένη σε τρεις πυρήνες με διακριτούς ρόλους και στελέχωση, και εντόπιζε τις γυναίκες-θύματα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, τις εξαπατούσε ότι θα εργάζονταν δήθεν ως χορεύτριες με μεγάλους μισθούς σε νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα και στη συνέχεια τις προωθούσε σε νυχτερινά κέντρα όπου τις εξανάγκαζαν με τη βία να εκδίδονται σε πελάτες των καταστημάτων.
Τα κέρδη νομιμοποιούνταν μέσω αλυσίδας αρτοποιείων, ιδιοκτησίας του "εγκεφάλου" της σπείρας, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων, καθώς επίσης και με την αγορά ακινήτων και μέσω νυχτερινών κέντρων. Μεγάλα χρηματικά ποσά διοχετεύονταν στο εξωτερικό. Από την έρευνα κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, 12.400 ευρώ και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων. Οι 51 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου