11.11.10

Νέος πελοποννησιακός πόλεμος σε ….εξέλιξη !!

Αρης Ραβανος - ΒΗΜΑ
Τατούλης κατά Μπεγλίτη, Σαραβάκος κατά Τατούλη, ΝΟΔΕ Αργολίδας κατά Ελσας Παπαδημητρίου και... έπεται συνέχεια !!
Σκληρές πολιτικές μάχες, τόσο παρασκηνιακές όσο και δημόσιες, διεξάγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ΠαΣοΚ και ΝΔ μονομαχούν για τη νίκη στον δεύτερο γύρο. Ο πολιτικός...«πελοποννησιακός πόλεμος» καλά κρατεί, ενώ υπάρχουν και εσωκομματικές διαστάσεις και στα δύο κόμματα εξουσίας, αφού η υποψηφιότητα κυρίως του κ. Π. Τατούλη προκαλεί εντάσεις και ακούγονται σκληρές φράσεις. Η Ρηγίλλης τα...δίνει όλα για την επικράτηση, αφού θεωρείται ζήτημα πολιτικής τιμής για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά η νίκη του κ. Δ. Δράκου.
Η αισιοδοξία στη Ρηγίλλης κυριαρχεί, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο εκλογικός στόχος της διευκολύνεται από την εσωτερική αντιπαράθεση που υπάρχει στο ΠαΣοΚ με επίκεντρο τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, αλλά και την αποχώρηση του κ. Δ. Σαραβάκου από τον συνδυασμό του κ. Τατούλη. Ο κ. Μπεγλίτης βρίσκεται στις συμπληγάδες μεταξύ ΠαΣοΚ και... Τατούλη, ο οποίος τον κατηγορεί ευθέως ότι δεν τον στήριξε, με αποτέλεσμα να μην έχει επιτύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα στην Κορινθία- εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού….
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν γίνει αποδέκτες των παραπόνων του κ. Τατούλη, τα έχουν υιοθετήσει και βάλλουν παρασκηνιακώς κατά του κ. Μπεγλίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν το ΠαΣοΚ δεν κερδίσει την Κυριακή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το αρνητικό αποτέλεσμα θα χρεωθεί στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας.
Ο κ. Μπεγλίτης βρέθηκε στο στόχαστρο και λόγω της κριτικής που διατύπωσε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, μιλώντας για στρατηγικά λάθη που έγιναν στον δρόμο προς τις εκλογές, προκαλώντας μεταξύ των άλλων και τη χθεσινή διαρροή εκ μέρους συνεργατών του Πρωθυπουργού, οι οποίοι έλεγαν ότι «είναι αδικαιολόγητη η εσωστρέφεια έπειτα από το θετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής και μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα». Στην... άλλη όχθη, με εντολή του κ. Σαμαρά έχουν επιστρατευθεί όλες οι κομματικές εφεδρείες που διαθέτει η ΝΔ για τον... «πελοποννησιακό πόλεμο», στον οποίο ρόλο παίζει και ο κ. Σαραβάκος. Ο πρώην νομάρχης Αργολίδας που αποχώρησε από το στρατόπεδο του κ. Τατούλη, κατηγορώντας τον για ανακολουθία, και ζητεί την καταψήφισή του στον δεύτερο γύρο. Ο επικεφαλής του συνεργαζόμενου Συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» κατηγορεί τον κ. Τατούλη για «μονομερή και απροκάλυπτη παρέμβαση στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων, με αποτέλεσμα την εκλογή υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων προερχομένων μόνο από το ΠαΣοΚ και οι σύμβουλοι πλέον του συνδυασμού Τατούλη να ανήκουν μόνο σε ένα κόμμα,χάνοντας έτσι την ανεξάρτητη και υπερκομματική δομή με την οποία ξεκινήσαμε».
O κ. Τατούλης πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε τον κ. Σαραβάκο με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Υπάρχει πρόβλημα ηθικής. Σε καμία περίπτωση, μετά την εκλογική διαδικασία, δεν μπορεί κάποιος να μην αντέχει την κρίση των συμπολιτών του και να κάνει τέτοιες ανήθικες κινήσεις» είπε και έκανε λόγο για «ανέντιμες και αργυρώνητες διαδικασίες». «Αυτός είναι επικίνδυνος και δεν μπορώ να τον εμπιστευθώ» ανταπάντησε ο κ. Σαραβάκος. Μεγάλο πρόβλημα έχει η ΝΔ και στον Νομό Αργολίδας, όπου κορυφαία στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ κατηγορούν ευθέως τη βουλευτή κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, φίλη της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ότι δεν βοήθησε τον κ. Δράκο. «Οι ψηφοφόροι της ΝΔ,η οργανωμένη βάση της ΝΔ, δεν ξεχνούν, και πολύ σύντομα η “πολίτις” κυρία Παπαδημητρίου θα πάρει την απάντησή μας» ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δ.Σχοινοχωρίτης. Μάλιστα για τη στήριξη του κ. Δράκου στην Αργολίδα και κυρίως για να επιτύχει τη μέγιστη κινητοποίηση και της κυρίας Παπαδημητρίου θα βρίσκεται σήμερα στο Αργος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος . Παράλληλα, ο γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Ι.Μανώλης «τρέχει» από νομό σε νομό, έχει κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός και γίνεται πολύ μεγάλη κινητοποίηση ετεροδημοτών, ενώ αύριο θα βρίσκεται στην Τρίπολη ο πρόεδρος της ΝΔ. Από το ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου