12.11.10

Καταδικασμενος και ... δήμαρχος !!!

Αυτή είναι η Ελλάδα είχε πεί ο Κώστας Σημίτης …
Εάν δεν είναι παγκόσμια, πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία είναι σίγουρα. Ο δήμαρχος Ζαχάρως έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης. Παρόλα αυτά όχι μόνο διεκδίκησε εκ νέου το δήμο αλλά ίσως επανεκλεγεί.
Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ζαχάρως Χρονόπουλος, τέθηκε σε αργία "για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/ 2006", μετά την 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι εκτός της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες προσλήψεις, που έκανε στο τοπικό ΚΕΠ.
Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Προϋπήρξε το 2008 απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία επικύρωσε την ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε βάρος του, για τις παράνομες προσλήψεις στα ΚΕΠ ενώ για άλλη πτυχή της ίδιας υπόθεσης έχει καταδικαστεί από το Εφετείο της Πάτρας, σε δέκα μήνες φυλάκιση σε δεύτερο βαθμό (αρ. απόφασης: 124-125/25.2.2010)….
Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα, ο κ. Χρονόπουλος προσέφυγε στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ και ζήτησε την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών όπως και την επαναφορά στα δημαρχικά του καθήκοντα. Ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε και τώρα αναμένει την τελική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.
Μέχρι τότε δεν μπορεί να επανέλθει στο δήμο, ακόμη και εάν επανεκλεγεί την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική ομάδα της παράταξής του, θα πρέπει να επιλέξει άλλον για τη θέση του δημάρχου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", σε βάρος του Χρονόπουλου ασκήθηκε τελευταία "νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση του νόμου περί καταχραστών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ. Ακόμη, σε βάρος του διενεργείται από την Εισαγγελία του Πύργου έρευνα για απειλές και άσκοπους πυροβολισμούς". news247.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου