2.11.10

"Κόκκινος συναγερμός" για ύποπτα δέματα !!

Η γερμανική αστυνομία εντόπισε σήμερα ένα ύποπτο δέμα που έφτασε με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ στο Βερολίνο !
Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Πιέρος σε βάρος του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθησαν για τα δέματα-βόμβες με παραλήπτες πρεσβείες ξένων χωρών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας έχουν προσαχθεί τώρα οι δυο νεαροί.
Εξάλλου, η γερμανική αστυνομία εντόπισε σήμερα ένα ύποπτο δέμα που έφτασε με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ στο Βερολίνο. Η Μέρκελ δεν βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο.
Στο μεταξύ, "κόκκινο συναγερμό" έχει σημάνει η αστυνομία, στην Αθήνα, μετά τον εντοπισμό και άλλων "ύποπτων" πακέτων. Έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ρωσίας, ενώ έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα και στην πρεσβεία της Ελβετίας από πακέτο-βόμβα, το οποίο είχε φτάσει εκεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, αλλά το εντόπισαν οι υπάλληλοι και το έβγαλαν στον περίβολο. Εκεί το δέμα εξερράγη…
Ελεγχόμενες εκρήξεις σε παρόμοια δέματα έχουν γίνει στην πρεσβεία της Βουλγαρίας και του Παναμά, στη Βουλή και στην εταιρεία ταχυμεταφορών "Γενική Ταχυδρομική" στη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Γεωργίου.
Για εγκληματικές ενέργειες «που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εκφράζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της κυβέρνησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου