10.11.10

Στο έλεος των ληστών η Μεσσηνία !

Μαύρη Δευτέρα στην Μεσσηνιακή ύπαιθρο !
Ρήμαξαν τη Μεσσηνία οι κλέφτες τη Δευτέρα, μπαίνοντας σε σπίτια κι επιχειρήσεις ακόμη και μέρα μεσημέρι. Κουκουλοφόρος με... καλσόν στο πρόσωπο και καπέλο στο κεφάλι μπήκε σε ένα σπίτι ενώ η νοικοκυρά κοιτούσε τηλεόραση - ενώ σε άλλη περίπτωση άγνωστοι άδειασαν εργαστήριο αλουμινοκατασκευών με… ριφιφί από το γραφείο της επιχείρησης. Κλοπές έγιναν στην Ανάληψη, το Βλαχόπουλο, το Χατζή, το Νερόμυλο, το Αριοχώρι, την Ανδρούσα και την Καλαμάτα. Στην Ανάληψη είχαμε δύο περιστατικά. Ο δράστης είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με καλσόν, ενώ φορούσε καπέλο αλλά και λευκά γάντια στα χέρια, όπως κατήγγειλε η 67χρονη γυναίκα που κοιτούσε τηλεόραση όταν ο κλέφτης μπήκε στο σπίτι της. Οταν τον αντιλήφθηκε έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο κουκουλοφόρος να τραπεί σε φυγή έχοντας όμως ήδη πάρει 100 ευρώ από την τσάντα της.
Η άλλη κλοπή στην Ανάληψη έγινε στις 6 το πρωί. Αγνωστοι δράστες διέρρηξαν το παράθυρο του σπιτιού όπου μένουν ένας άντρας 66 ετών με την 60χρονη αδερφή του. Εκμεταλλευόμενοι τον ύπνο των ιδιοκτητών, οι κλέφτες μπήκαν στα υπνοδωμάτιά τους κι έκλεψαν από τον άντρα 1.200 ευρώ σε μετρητά, ένα ρολόι χειρός αξίας 1.500 ευρώ κι ένα κινητό αξίας 90 ευρώ, ενώ άρπαξαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο όμως δεν έκλεψαν. Μόνο το άνοιξαν κι έκλεψαν ένα ακόμα κινητό, αξίας 300 ευρώ. Από το υπνοδωμάτιο της γυναίκας έκλεψαν 150 ευρώ από την τσάντα της……..
Στο Χατζή άγνωστοι παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού 61χρονου επαγγελματία της περιοχής κι έκλεψαν το μπλοκ επιταγών και την ταυτότητά του.
Στο Αριοχώρι, ένας ιδιοκτήτης εργαστηρίου αλουμινοκατασκευών διαπίστωσε τη Δευτέρα το πρωί πως του είχαν... αδειάσει το μαγαζί. Μέχρι και έτοιμο εμπόρευμα που είχε για να παραδώσει, αξίας 10.000 ευρώ, του είχαν αρπάξει οι άγνωστοι που έκαναν… ριφιφί μέσα στο ίδιο του το μαγαζί. Οι δράστες παραβίασαν πλαϊνή πόρτα γραφείου και στη συνέχεια άνοιξαν τρύπα στη γυψοσανίδα που χωρίζει το γραφείο από την αποθήκη, απ' την οποία έκλεψαν αρκετά εργαλεία καθώς και 16 έτοιμα πορτοπαράθυρα αλουμινίου - πολλά από τα οποία είχαν και ρολό αλουμινίου.
Στο Βλαχόπουλο κλέφτες έσπασαν την είσοδο του σπιτιού 58χρονου κατά το διάστημα 7 με 10 το πρωί, ενώ ο ίδιος απουσίαζε. Η λεία των δραστών, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι ένα δίκαννο που ήταν κλειδωμένο σε κλειδωμένη μεταλλική ντουλάπα, είδη ρουχισμού και οικιακά σκεύη, χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ, μια τηλεόραση και 4 βενζινοπρίονα συνολικής αξίας 600 ευρώ.
Στο Νερόμυλο μες στο μεσημέρι -από τις 12.30 μέχρι τις 3.30 μ.μ.- άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι αφού έσπασαν το παραθυράκι του μπάνιου κι έσκισαν τη σήτα. Από την κρεβατοκάμαρα έκλεψαν την μπιζουτιέρα με 2 χρυσά δαχτυλίδια και μια χρυσή αλυσίδα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, ενώ πήραν επίσης 40 ευρώ από την τσέπη παντελονιού και 200 ευρώ από μια τσάντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου