17.11.10

Δύσκολες μέρες για τους νεοεκλεγμένους δημάρχους!

…Θα έχουν χρήματα να πληρώσουν το προσωπικό την από την 1η Ιανουαρίου ;
Γράφει ο Μεσσήνιος
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους περισσότερους αιρετούς που εκλέχθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα. Χαρακτηριστική είναι η φράση που συνοδεύει την ευχή που τους δίνουν οι περισσότεροι: «Τώρα να δούμε τι θα κάνετε». Oι παλιοί και έμπειροι δήμαρχοι ξέρουν να ελίσσονται και ετοιμάζονται σιγά - σιγά για τις αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου 2011. Οι καινούργιοι θα προσπαθήσουν να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο τους, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οικονομικά και τι θα πρέπει να κάνουν από αρχές του νέου χρόνου.
Την ίδια ώρα οι παλιοί ( Νίκας ) θα προσπαθήσουν να ενσωματώσουν τα νέα δημοτικά διαμερίσματα και να βρουν άκρη με το προσωπικό που ζήτησε μετάταξη στο δήμο τους ή και να ζητήσουν κι άλλους εργαζόμενους που μεταφέρονται στους δήμους από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας . Μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα λειτουργήσει η νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση με τον «Καλλικράτη», αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι νέοι δήμαρχοι δεν θα έχουν τους πόρους που περίμεναν.
Το μεγάλο στοίχημα των  νέων δημάρχων είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς πολλές αρρυθμίες από την 1η Ιανουαρίου και να έχουν χρήματα για να πληρώσουν το προσωπικό. Έρχονται δύσκολες μέρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου