4.11.10

Εισαγγελέας για τα στημένα παιχνίδια!

Ελέγχονται 20 λογαριασμοί προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων !!
Είκοσι τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων" ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και λίστα περίπου 1000 προσώπων που στοιχημάτιζαν παράνομα σε επίμαχους αγώνες (μέσω ιντέρνετ) ελέγχονται από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ερευνά την υπόθεση.
Η Εισαγγελική λειτουργός που χειρίζεται συνολικά το θέμα των "στημένων", έχει πλέον στην διάθεση της στοιχεία από το ΣΔΟΕ για 20 τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρων ομάδων που καταγγέλλονται για στημένους αγώνες βάση της λίστας της ΟΥΕΦΑ.
Προτίθεται μάλιστα μέσω της ΕΠΟ και χωρίς να ζητηθεί δικαστική συνδρομή να καλέσει σε κατάθεση για το θέμα τον πρώην επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ κ. Πίτερ Λιμάχερ.
Η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την Εισαγγελέα σε τέσσερα σκέλη ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα της.
Το 1ο σκέλος αφορά την διερεύνηση για στημένους αγώνες όπως περιλαμβάνονται στην λίστα της ΟΥΕΦΑ.
Το 2ο σχετίζεται με την υπόθεση των μεσαζόντων και ερευνώνται τα πρόσωπα που παρείχαν πληροφορίες για εκ των προτέρων... κανονισμένα αποτελέσματα σε ματς, με ύποπτους μάνατζερ και Συνδέσμους.
Το 3ο σκέλος αφορά παίκτες που στοιχημάτισαν ιδιαιτέρως στοχευμένα, σε πρακτορεία στους επίμαχους αγώνες….
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα παίκτη που φαίνεται να έχει ποντάρει 7 φορές την ίδια μέρα στον ίδιο αγώνα από 6 χιλιάδες ευρώ την φορά και βεβαίως η τύχη του χαμογέλασε! Τέταρτο σκέλος της υπόθεσης είναι το παράνομο στοίχημα - διαδυκτιακό - για το οποίο η Εισαγγελέας έχει στην διάθεση της λίστα - που έχει δημοσιοποιηθεί - της Τράπεζας της Ελλάδος με 948 φυσικά πρόσωπα που φαίνεται να έγιναν πλούσιοι με τα πονταρίσματα που έκαναν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο σκέλος αυτό είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που έπαιξε 1 εκατομμύριο ευρώ σε συγκεκριμένο αγώνα και μετά από μιάμιση ώρα κέρδισε 10! Στο πλαίσιο της έρευνας της, η Εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους υπό διερεύνηση αγώνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου