4.11.10

Εισέπραττε ΕΚΑΣ με εισόδημα 496.000 ευρώ!

Τα επιδόματα που παράνομα καταβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, θα επιστραφούν !!
Τους πρώτους συνταξιούχους - εισοδηματίες που εισπράττουν το ΕΚΑΣ των? χαμηλοσυνταξιούχων, αν και έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ εντόπισε το Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων. Οπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης εντοπίστηκαν 32 συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ που εισπράττουν κανονικά το ΕΚΑΣ.
Τα εισοδήματά τους προέρχονται από τόκους καταθέσεων και, όπως είπε, δεν εμφανίζονταν στο φορολογητέο εισόδημά τους. Με τον ίδιο τρόπο και από διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκίνησαν και θα ενταθούν, εντοπίστηκαν, ακόμη, συνταξιούχος - επιδοματούχος του ΕΚΑΣ με ετήσιο εισόδημα 496.000 ευρώ καθώς και διπλοσυνταξιούχοι που εισπράττουν δύο φορές το ΕΚΑΣ.
Εσοδα
Τα επιδόματα που παράνομα καταβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, θα επιστραφούν ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλα τα ταμεία τα οποία καλούνται να αυξήσουν τα έσοδά τους και να περιορίσουν τις δαπάνες. Ηδη στον ΟΑΕΕ, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η μηνιαία δαπάνη με αναγωγή, φαίνεται ότι έχει μειωθεί κατά 50%, στα 12 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ. ευρώ.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένει, έως το τέλος του χρόνου, επιπλέον έσοδα 410 εκατ. ευρώ από τις καταβολές δόσεων έναντι ρυθμίσεων χρεών που έχουν γίνει και, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έφτασαν το 1,7 δισ. ευρώ.
Για 1.100 μεγαλο-οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 2,5 δισ. ευρώ (και ο καθένας οφείλει πάνω από 300.000 ευρώ) θα γίνουν ειδικές διευκολύνσεις από την ειδική επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί με βάση ειδικό πλαίσιο κανόνων και διαφάνειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου