11.11.10

Υπάλληλοι της Βουλής: Διπλό εφάπαξ και σύνταξη στο 140% του μισθού !

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !
Πως γίνεται ένας κατά τα άλλα απλός δημόσιος υπάλληλος να παίρνει σύνταξη πάνω από το 75% που προβλέπει ο νόμος;
Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί να δουλεύει στη Βουλή. Με λογιστικές αλχημείες της τελευταίας-κυριολεκτικά-στιγμής και με βάση τη διάταξη για συνταξιοδότηση με το τελευταία μισθό, μπαίνει μια... προσαύξηση στον τελευταίο πριν τη συνταξιοδότηση μισθό και τελικά η σύνταξη είναι ίση με το 100% ή ακόμη και το 140% του μισθού, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τη σύνταξη που παίρνουν στο χέρι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί του Δημοσίου!
Με βάση το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ένας υπάλληλος της Βουλής που λίγο πριν τη σύνταξη παίρνει μισθό 1765 ευρώ με μια προσαύξηση στο βασικό μισθό και τα δύο βασικά επιδόματα της τάξης του 15% ξαφνικά ένα μήνα πριν συνταξιοδοτηθεί εμφανίζεται να έχει μισθό 2.229 ευρώ.
Με βάση αυτό το ποσό υπολογίζεται η σύνταξή του και έτσι αντί να παίρνει μια σύνταξη κάπου 1.400 ευρώ, λαμβάνει τελικά πάνω από 1.700.
Το πιο προκλητικό απ' όλα είναι πως εκτός του ότι η σύνταξη είναι πολύ μεγαλύτερη, ο υπάλληλος αυτός δεν έχει πληρώσει και την παραμικρή εισφορά για αυτά τα εξτρά χρήματα!  anemomilos.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου