12.11.10

Έβαλαν «λουκέτο» 1.000 βενζινάδικα !!

«Τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν» δήλωσε στο Εθνος» ο Β. Κώτσος (αν. γραμμ. της ΠΟΠΕΚ) μετά την απόφαση για ίδρυση πρατηρίων στα σούπερ μάρκετ.
Μ ε 1.000 βενζινάδικα να έχουν βάλει λουκέτο από τις αρχές του έτους, οι πρατηριούχοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου, καθώς δίνεται το «πράσινο φως» από το υπουργείο Μεταφορών στα σούπερ μάρκετ να ιδρύουν και να λειτουργούν δικά τους πρατήρια. «Τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και από την απόφαση αυτή», δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων - Πρατηριούχων Καυσίμων Βαγγέλης Κώτσος. Προσέθεσε πως τα βενζινάδικα κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της πτώσης της κατανάλωσης καυσίμων από την οικονομική κρίση, αλλά «πρωτίστως από τις συμβάσεις προμήθειας που λειτουργούν αποκλειστικά υπέρ των εταιρειών».
Υπόμνημα
Ο κ. Κώτσος μάς είπε πως ήδη η ΠΟΠΕΚ με υπόμνημά της στον επί των Υποδομών - Μεταφορών υπουργό Δημ. Ρέππα εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της για το θέμα της ίδρυσης πρατηρίων καυσίμων στα σούπερ μάρκετ. Προειδοποίησε δε πως οι πρατηριούχοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, για να αποτρέψουν τα νέα λουκέτα που αναπόφευκτα θα επιφέρει στην αγορά καυσίμων…
Το ίδιο θέμα έθεσαν σε συνάντησή τους με τον κ. Ρέππα και τον γ.γ. του υπουργείου Χαρ. Τσιόκα και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις της ΟΒΕ και να προβεί στις κατάλληλες τροποποιήσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις». Το θέμα βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να δούμε αν και ποιες τροποποιήσεις θα γίνουν. Εκτός απροόπτου, θα πρέπει να υπογραφεί το προσεχές δεκαήμερο η κοινή υπουργική απόφαση (υπ. Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) για την τοποθέτηση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια - Εθνος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου