6.10.10

Στον «αέρα» η Eurovision του 2011 !!

Παράλληλα, «πονοκέφαλο» προκαλεί και η διοργάνωση του γερμανικού κυπέλλου ποδοσφαίρου, ο τελικός του οποίου έχει ορισθεί για τις 21 Μαΐου !!
Περίπου 7 μήνες μας χωρίζουν από την Eurovision του 2011 και στην Γερμανία ακόμα δεν έχει βρεθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό! H ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού έχει ήδη ορισθεί για τις 14 Μαΐου (στις 10 και 12 του μήνα θα γίνουν οι ημιτελικοί), ενώ η διοργανώτρια πόλη αγνοείται και, μάλιστα, παρά το ότι επρόκειτο να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο! Αίτηση ενδιαφέροντος για την διοργάνωση κατέθεσαν 4 πόλεις: Βερολίνο, Αννόβερο, Αμβούργο και Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, οι υποψήφιες πόλεις ήταν αρχικά 8, ωστόσο, πολλές απέσυραν το ενδιαφέρον τους λόγω του κόστους. Παράλληλα, «πονοκέφαλο» προκαλεί και η διοργάνωση του γερμανικού κυπέλλου ποδοσφαίρου, ο τελικός του οποίου έχει ορισθεί για τις 21 Μαΐου.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» καθώς εξετάζονται οι υποδομές τους, με το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ να θεωρούνται φαβορί. Το Βερολίνο φέρεται να εξετάζει ως πιθανό τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού το παλιό αεροδρόμιο «Tempelhof», ωστόσο εκτιμάται πως το κόστος ανακαίνισης θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται απαγορευτικό. Από την άλλη, οι αρχές του Ντίσελντορφ εμφανίζονται έτοιμες να ανακαινίσουν ένα άλλο στάδιο για τους αγώνες του κυπέλλου ποδοσφαίρου και να φιλοξενήσουν την Eurovision στο «Esprit Arena», χωρητικότητας 44.000 θεατών, κάτι που δίνει προβάδισμα στην υποψηφιότητα . Το αλαλούμ που επικρατεί κάνει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για πανωλεθρία, ενώ ενδεικτικό του κλίματος είναι ένα άρθρο της εφημερίδας «Bild» που διερωτάται: «μήπως είμαστε καλοί μόνο για να χρηματοδοτούμε και όχι για να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις;». Στο μεταξύ, αρκετές χώρες έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες για την επιλογή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει. Η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται από Δεκέμβριο και βάλε...Για την ιστορία, πάντως, τέτοιο καιρό το 2006, όταν η Eurovision έγινε στην Αθήνα, η Ελλάδα παρουσίαζε την σκηνή, ενώ η Γερμανία ακόμα ψάχνει να βρει το πού θα γίνει ο διαγωνισμός... star

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου