13.10.10

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος – Στα Δ.Δ του δήμου Αριστομένους !!

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα οι χθεσινές συναντήσεις με ευπαθείς ομάδες και κτηνοτρόφους !
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» θα επισκεφτούν αύριο ΠΕΜΠΤΗ 14/10/2010 τα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα του ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ: 5:30μμ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ, 6:00μμ ΚΑΤΩ & ΑΝΩ ΒΟΥΤΑΙΝΑ, 7:00μμ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, 7:30μμ ΠΟΥΛΙΤΣΙ, 8:00μμ ΚΟΥΤΙΦΑΡΙ & 8:30μμ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ.
«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα διεξήχθησαν οι χθεσινές επισκέψεις του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη στο Ασπρόχωμα και στο Ελαιοχώριο. Στο Ασπρόχωμα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τους αθίγγανους όπου και συζήτησε μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν. Αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό έργο στη «Μπιρμπίτα»,
προϋπολογισμού 1,15 εκατ. Ευρώ, που είναι το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα και σκοπό έχει να υποστηρίξει την ευπαθή κοινωνική ομάδα των αθίγγανων. Ο κ.Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε τους αθίγγανους για τη δημιουργία νέων παρόμοιων εγκαταστάσεων από τη νέα Περιφερειακή Αρχή κάτι που αποτελεί δέσμευση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημ. Δράκου.
Κατά την επίσκεψή του στο Ελαιοχώριο ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε εκτενώς τα έργα της ΝΑΜ στη περιοχή που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία αλλά κυρίως την στήριξη των κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο έργο «Αποκατάσταση Ζημιών – Προστασία Πρανών & Βελτίωση Βατότητας Περιοχών του Μεσσηνιακού Ταϋγέτου» συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ καθώς και στο σημαντικό έργο συντήρησης, αντιπλημμυρικής προστασίας και βελτίωσης του δρόμου «Ι. Μονή Δήμιοβας – Δενδρά» του Δ.Δ. Ελαιοχωρίου.
Ιδιαίτερο όμως ήταν το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα έργα στήριξης της κτηνοτροφίας δεδομένου ότι αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματός τους. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στις πιστώσεις που εξασφάλισε η ΝΑΜ για τη βελτίωση της βιωσιμότητας (εξηλεκτρισμός) των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο Νομό μας και αναφέρθηκε στη σημαντική υποστήριξη της Ν.Α.Μ. με παροχή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους την κρίσιμη περίοδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Αναφέρθηκε επίσης στη διευκόλυνση των διαδικασιών για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη βεβαίωση εξαίρεσης της κατεδάφισης, την ένταξή τους στα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα κλπ. Επιπλέον υπενθύμισε την πρωτοβουλία της Ν.Α.Μ. να συνδράμει τους κτηνοτρόφους στις απαιτούμενες διαδικασίες όταν π.χ. δόθηκαν αποζημιώσεις και στους νέους κτηνοτρόφους το 2008. Υποσχέθηκε δε η παράταξή του να συνεχίσει την ευνοϊκή αυτή πολιτική στους κτηνοτρόφους, ως νέα Περιφερειακή αρχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου