14.10.10

Ανέβηκε και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στη Χιλή !

Οι 33 ήρωες με τα τεράστια ψυχικά αποθέματα βγήκαν εντός 24 ωρών στην επιφάνεια της γης, με μία ειδικά σχεδιασμένη «κάψουλα» τον «Φοίνικα».!!
Ύστερα από 69 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 03:55 ώρα Ελλάδος ο απεγκλωβισμός του τελευταίου εκ των 33 μεταλλωρύχων, οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου στο ορυχείο χρυσού και χαλκού «San Jose», στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.
Πλήθος κόσμου ξέσπασε σε ζητωκραυγές, κατά τον απεγκλωβισμό του τελευταίου παγιδευμένου μεταλλωρύχου, του 54χρονου Λουίς Ουρσούα, που σηματοδότησε παράλληλα το τέλος της «διάσωσης του αιώνα».
Ο 54χρονος Λουίς είναι ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τους εργαζόμενους στην διάρκεια της παραμονής τους σε μια στοά σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων.
Η τελευταία τριάδα απαρτίζονταν από τους Πέδρο Κορτέζ Κοντρέρας, 25 ετών και Άριελ Τικόνα, 29 ετών….
Στις 02:30 ώρα Ελλάδος εξήλθε, ο 30ος μεταλλωρύχος, ο 40χρονος, Ραούλ Μπούστος Ιμπάνες, ο οποίος είχε χάσει τη δουλειά του σε ναυπηγείο του Ταλκαουάνο, που υπέστη σοβαρότατες ζημιές εξαιτίας του τσουνάμι, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 27 Φεβρουαρίου. Ο Ραούλ Μπούστος εργαζόταν στο ορυχείο τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι 33 ήρωες με τα τεράστια ψυχικά αποθέματα βγήκαν εντός 24 ωρών στην επιφάνεια της γης, με μία ειδικά σχεδιασμένη «κάψουλα» τον «Φοίνικα», που κινούνταν με συρματόσχοινα και είχε ροδάκια στα πλάγια για να απορροφούνται οι κραδασμοί.
Οι μεταλλωρύχοι οδηγούνται σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, που μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Μόνον ένας έχει προβλήματα πνευμονίας και άρχισε θεραπεία με αντιβιοτικά. Πιθανώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε ηλικία μεταλλωρύχο, τον 63χρονο Μάριο Γκόμες, που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα στους πνεύμονες και ήρθε στην επιφάνεια αναπνέοντας με τη βοήθεια μάσκας οξυγόνου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου