27.10.10

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το διήμερο !

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους !
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και αύριο σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, σταδιακά θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι βοριάδες με την έντασή τους στο Αιγαίο να φτάνει τα 9 και πιθανόν τοπικά τα 10 μπoφόρ. Αύριο, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, η κακοκαιρία σταδιακά θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.
Προβλέψεις για σήμερα
Σήμερα, στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα εντονότερα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και μέχρι αργά το βράδυ θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι το βράδυ τοπικά σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8- 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε βόρειους -βορειοδυτικούς, ενώ μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση.
Στην Αττική προβλέπονται σήμερα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου