30.10.10

Πήγαν την …Σχίζα στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι !

Το θέμα του πεδίου βολής Σχίζας στο ευρωκοινοβούλιο από Τρεμόπουλο !
Το θέμα της λειτουργίας πεδίου βολής σε περιοχή NATURA της Μεσσηνίας, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πρόκειται για τη νήσο Σχίζα, στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας, με κωδικό προστατευόμενης περιοχής GR2550003, όπου το παλιό πεδίο βολής της Πολεμικής Αεροπορίας επαναλειτούργησε με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η λειτουργία του είχε σταματήσει το 2004.
Με γραπτή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου τίθενται προς την Κομισιόν τα ερωτήματα κατά πόσο η λειτουργία του πεδίου βολής είναι συμβατή με τις προβλέψεις της Οδηγίας 92/43 για τις προστατευόμενες περιοχές, αλλά και κατά πόσο υπάρχουν μελέτες που να διασφαλίζουν ότι οι βολές δεν αφήνουν επικίνδυνα κατάλοιπα στο ευαίσθητο περιβάλλον του νησιού. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ρωτά επίσης τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η Κομισιόν για να διασφαλίσει την τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Δε μπορούμε να δεχόμαστε άλλο την αντίληψη ότι εκεί που αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογική», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος…
«Οι προστατευόμενες περιοχές οφείλουν να είναι προστατευόμενες περιοχές. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για να σταματήσει να βομβαρδίζεται από την ίδια μας τη χώρα το περιβάλλον και ο τουρισμός της περιοχής τους».
Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο Λάμπρος Μπούκλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά:
«Είναι αδιανόητο να θεωρείται μια προστατευόμενη περιοχή, εκπαιδευτικός στόχος για την αεροπορία. Τι συνειδήσεις δημιουργούμε στους εκπαιδευόμενους, και τι μήνυμα δίνουμε στην κοινωνία; Είναι σημαντικό ότι οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα αγώνα να προστατεύσουν ταυτόχρονα και το περιβάλλον και την τοπική τους οικονομία. Οι διακηρύξεις του υπουργείου Άμυνας για «πρασίνισμα του στρατού» αποτελούν απαράδεκτη υποκρισία όταν στην πράξη γίνεται το τελείως αντίθετο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου