27.10.10

Στήριξη των τουριστικών επενδύσεων ζητούν τα πυρόπληκτα Επιμελητήρια !

Κοινή επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη !
Οι πρόεδροι των Εμπορο-Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ηλείας, των πυρόπληκτων νομών, στηρίζοντας τις προσπάθειες των περιοχών να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές του 2007, έστειλαν κοινή επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη για την στήριξη των τουριστικών επενδύσεων.
Στην επιστολή του Επιμελητηρίου μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι ΅'Αοι τουριστικές επενδύσεις των πυρόπληκτων νομών των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, που προωθήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3299/04, όπως ισχύει, κινδυνεύουν σήμερα να ματαιωθούν με υπέρμετρη ζημία των υποψήφιων επενδυτών'.
Ζητούν ΅' Με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση να ρυθμιστεί το θέμα αυτό με σχετική ειδική διάταξη, στηρίζοντας επί της ουσίας τις προσπάθειες των πυρόπληκτων νομών να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές του 2007 και να αποκαταστήσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή των περιοχών τους'.
Τα Επιμελητήρια επισημαίνουν ότι ΅'Ατο αίτημά μας έγινε μεν δεκτό από την Υπουργό ΠΕΚΑ, η οποία έχει δηλώσει ότι θα επιλυθεί με την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου για τον Τουρισμό, πλην όμως η αναθεώρηση αυτή καθυστερεί και οι υπαχθείσες στον Αναπτυξιακό Νόμο επενδύσεις δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν, μη δυνάμενες να λάβουν την χρηματοδότηση, που δικαιούνται, να ματαιωθούν. Ζητούμε να μας ορίσετε το συντομότερο συνάντηση, προκειμένου να σας αναπτύξουμε το ζήτημα, ώστε να προωθηθεί η άμεση λύση του'.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου