9.10.10

Σε οικονομικό αδιέξοδο το Alter ;

O σταθμός οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 εκατ. Ευρώ !
Η κρίση άρχισε να χτυπάει τα μεγάλα ΜΜΕ. Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο τηλεοπτικός σταθμός Alter. Οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Παρά την......κινητοποίηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την εξέυρεση χρημάτων, δεν φαίνεται αυτή τη φορά να βρίσκεται λύση. Άγνωστες πτυχές της πορείας από τη δημιουργία του σταθμού μέχρι σήμερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:
Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Alter έχουν πλέον μεταφερθεί στην εφορία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός του Μπουρναζίου έχει περιέλθει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.
Όλα ξεκίνησαν μετά από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του υπουργείου Οικονομικών. Και οι δύο οργανισμοί διαπίστωσαν ότι ο σταθμός οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.
Μόλις διαπιστώθηκε υπηρεσιακά το ποσόν του χρέους,
ενημερώθηκαν αμέσως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. "Η υπόθεση έφτασε πολύ ψηλά και λάβαμε εντολή να προχωρήσουμε, παρά το γεγονός ότι στην αρχή υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις. Το θέμα όμως, δεν μπορούσε να κρυφτεί πλέον, γιατί το ήξεραν πάρα πολλοί..." σημειώνει παράγοντας του ΣΔΟΕ. Με βάση όλα τα στοιχεία, η εφορία προχώρησε ήδη σε προσωρινό μπλοκάρισμα του 50% των τραπεζικών καταθέσεων της εταιρείας στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός, καθώς και των μεγαλομετόχων Κουρή και Γιαννίκου.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χρέος του τηλεοπτικού σταθμού προέρχεται από μη απόδοση παρακρατημένων φόρων (20%) και ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στο λογιστήριο του Alter, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν αποδοθεί ο ΦΠΑ και οι παρακρατούμενοι φόροι.
Πριν από λίγες μέρες έγινε εκ νέου έλεγχος στο Alter από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο. Ο νέος έλεγχος διαπίστωσε ότι η ιδιοκτησία του καναλιού όχι μόνο δεν είχε πληρώσει τις οδειλές της; προς το Δημόσιο αλλά αυτές είχαν σχεδόν διπλασιαστεί.Συγκεκριμένα, μετά από δεύτερο έλεγχο το συνολικό ποσό που οφείλει το Alter μέχρι και τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ.
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, η εφορία προχώρησε σε "μπλοκάρισμα" του 50% των τραπεζικών καταθέσεων των ιδιοκτητών-μετοχών, καθώς και των λογαριασμών της επιχείρησης. Συνεπώς, για να ξεπεράσει την κρίση, ο τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να καταβάλει άμεσα το 20% των οφειλόμενων χρημάτων.
Καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο, επιμένουν ότι δεν υπάρχει τέτοια οικονομική δυνατότητα μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.
από το ΚΑΡΦΙ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου