7.10.10

Ισχυρή ΚΑΠ και μετά το 2013 ζητούν οι ευρωπαίοι αγρότες !

Οι ευρωπαίοι αγρότες, υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της COPA, κ. Padraig Walshe, βρίσκονται αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια με μια συνεχή μείωση των εισοδημάτων τους !
Ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα και ισχυρή Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και μετά το 2013 ζητούν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές και αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις COPA και COGECA σύμφωνα με τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου ευρωπαίων αγροτών, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες στις Βρυξέλλες. Τα μέλη της COPA και COGECA παρότρυναν από το βήμα του συνεδρίου τους ευρωπαίους πολιτικούς να διασφαλίσουν έναν ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα και μια ισχυρή ΚΑΠ μετά το 2013, εστιάζοντας στον οικονομικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αγρότες της Κοινότητας για την παροχή τροφίμων και υπηρεσιών.
Οι ευρωπαίοι αγρότες, υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της COPA, κ. Padraig Walshe, βρίσκονται αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια με μια συνεχή μείωση των εισοδημάτων τους. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, θα πρέπει να βελτιωθεί η λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, πρόσθεσε. Οι ευρωπαίοι αγροτοσυνεταιριστές και αγροτοσυνδικαλιστές επέκριναν της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προωθούμενη απελευθέρωση των εμπορικών συναλλαγών και την υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με το λατινοαμερικάνικο μπλοκ της Mercosur. Αυτό, τόνισαν, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στους τομείς του βοείου και χοιρινού κρέατος, του κρέατος πουλερικών, των βιοκαυσίμων και των φρουτολαχανικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της COGECA, κ. Paolo Bruni, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανισορροπία δυνάμεων μεταξύ αγροτικών συνεταιρισμών και μιας χούφτας σούπερ μάρκετ. Η θέση των αγροτών στην τροφική αλυσίδα πρέπει να ενισχυθεί. Οι κοινοτικοί κανόνες ανταγωνισμού θα πρέπει να προσαρμοστούν, ώστε οι συνεταιρισμοί να καταφέρουν να αυξηθούν σε μέγεθος και κλίμακα, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη στην αγορά, υπογράμμισε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου