7.10.10

Παύει η ποινική δίωξη των κατηγορούμενων για το δυστύχημα στα Τέμπη το 2003 !!

Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης κατά δύο κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης του δυστυχήματος Τεμπών, όπου τον Απρίλιο του 2003 είχαν χάσει τη ζωή τους 21 μαθητές, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας !!!
Ο ένας κατηγορούμενος ήταν ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, το οποίο συγκρούστηκε με την νταλίκα ενώ η άλλη, μία εκ των συνιδιοκτητών της εταιρίας ξυλείας, για λογαριασμό της οποίας μετέφεραν τις μελαμίνες με την νταλίκα. Ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση απεβίωσε. Το πρωτόδικο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2009 καταδίκασε τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρίας σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια και σωματική βλάβη κατά συρροή από αμέλεια, ενώ αθώωσε τον οδηγό του λεωφορείου των μαθητών, που αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες. Οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση,
όπως έφεση άσκησε και ο εισαγγελέας εφετών, μετά από γραπτό αίτημα γονέων των αδικοχαμένων μαθητών, κατά της αθώωσης του οδηγού του λεωφορείου. Η έφεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, το οποίο δέχτηκε τη θέση των δύο ιδιοκτητών της εταιρίας ξυλείας, ότι ήταν άκυρη η επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε αυτούς, γιατί αυτή έγινε πριν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου