10.9.10

Απατεώνας …ψάρευε θύματα στην Καλαμάτα !!

Έταζε ψεύτικα δάνεια μέσω αγγελιών σε τοπική εφημερίδα.
Προανάκριση εις βάρος ενός 49χρονου κατοίκου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση, διενεργείται από την Ασφάλεια Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, από τις 3 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, ο 49χρονος δημοσίευε αγγελίες σε τοπική εφημερίδα όπου γνωστοποιούσε τη χορήγηση δανείων, 10 χιλιάδων έως 20 χιλιάδων ευρώ, τα οποία πραγματοποιούνταν μόνο με ΑΦΜ και ταυτότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί του και στην συνέχεια τους υποσχόταν, ψευδώς, ότι θα τους εκδώσει δάνειο στο όνομά τους χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντάς του ως αμοιβή από 330 έως και 550 ευρώ, μέσω ταχυδρομείου ή άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο κατηγορούμενος, εισέπραττε τα χρήματα της αμοιβής και στη συνέχεια εξαφανιζόταν, αφήνοντας τα θύματά του να περιμένουν καρτερικά το… δάνειό τους. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτει ότι έχουν εξαπατηθεί 18 άτομα από την περιοχή της Καλαμάτας, τα οποία κατήγγειλαν το γεγονός στην Ασφάλεια, αναμένονται άλλα 10 άτομα, ενώ έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από τις Αρχές της πόλης 10 ακόμη άτομα που διαμένουν στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, τη Θήβα, τη Λιβαδειά και το Αγρίνιο, προκειμένου να πάνε στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και να καταθέσουν σχετικά, καθώς όπως προκύπτει εξαπατήθηκαν από τον 49χρονο. Ο δράστης αναζητείται και η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου