11.9.10

Στη μάχη του «Καλλικράτη » δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές!!

Νέο πεδίο δόξης …λαμπρό !
Πόλος έλξης ήταν ανέκαθεν, για πολλούς βουλευτές, πρώην ή εν ενεργεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση.Πολύ περισσότερο τώρα που με το σχέδιο «Καλλικράτης», οι αρμοδιότητες των τοπικών αρχόντων είναι διευρυμένες, με «δέλεαρ» τις 13 περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα διοικούνται από 13 «μικρούς πρωθυπουργούς», όπως έχει λεχθεί. Δικαιολογημένο, λοιπόν, το ενδιαφέρον και των κομμάτων, που επέλεξαν να ρίξουν στη «μάχη» των εκλογών του Νοεμβρίου, αρκετά «βαριά χαρτιά», αναγνωρισμένα και δοκιμασμένα στελέχη τους, που έχουν στο βιογραφικό τους και το πέρασμα τους από τη Βουλή…..
Σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, δεκάδες νυν και πρώην μέλη του Κοινοβουλίου ρίχνονται στη μάχη.
Για τις 13 Περιφέρειες:
Με το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι για το αξίωμα του περιφερειάρχη είναι:
Ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης για τη Κεντρική Μακεδονία,
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, που κατέρχεται στην περιφέρεια Ηπείρου,
Ο βουλευτής Αχαΐας Απόστολος Κατσιφάρας για τη Δυτική Ελλάδα,
Ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Αρναουτάκης για τη Κρήτη.
Από την ΝΔ:
Ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για την Κεντρική Μακεδονία, με αντιπεριφειάρχη τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο βουλευτής Λασιθίου Ιωάννης Πλακιωτάκης, που έλαβε το χρίσμα για την Κρήτη, καθώς και οι δύο πρώην βουλευτές Κώστας Αγοραστός (Λάρισα) για την περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σπύρος Σπύρου (Κέρκυρα) για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Επίσης, ο πρώην βουλευτής και νυν νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας διεκδικεί την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη στήριξη της ΝΔ.
Από το ΚΚΕ υποψήφιοι είναι:
Ο βουλευτής Β’ Αθήνας Θανάσης Παφίλης, για την περιφέρεια Αττικής, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος για τη Δυτική Ελλάδα, ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, ο πρώην ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μπούτας για τη Θεσσαλία, ενώ είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας για τη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης για τη Χαλκιδική και ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Στρατής Κόρακας είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη περιφέρεια του Β. Αιγαίου και η πρώην βουλευτής Λίλα Καφαντάρη στο Νότιο Αιγαίο.
Από τον ΛΑΟΣ ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης κατέρχεται στην Αττική, ο βουλευτής Αστέριος Ροντούλης είναι υποψήφιος για τη Θεσσαλία και ο Κώστας Αϊβαλιώτης για το Β. Αιγαίο.
Να σημειωθεί ακόμα ότι την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τη περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ανεξάρτητος υποψήφιος στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης.
Επίσης, ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστερά» Γρηγόρης Ψαριανός διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής, η δε πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη την Κεντρική Μακεδονία.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Και στους δήμους, όμως, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο, από πρόσωπα που έχουν κοινοβουλευτική θητεία και επιθυμούν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με την πολιτική, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από το ΠΑΣΟΚ ρίχνονται στην μάχη για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου:
Ο πρώην υπουργός Μανώλης Σκουλάκης, που μετά από κοινοβουλευτική θητεία 29 ετών διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου Χανίων.
Ο νέος βουλευτής Δωδεκανήσου Στάθης Κουσουρνάς κατέρχεται υποψήφιος στο δήμο Ρόδου, τον οποίο πολύ πιθανόν να διεκδικήσει και πρώην βουλευτής Γιάννης Παρασκευάς.
Ο νυν νομάρχης Αχαΐας και πρώην βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος για το δήμο Πάτρας.
Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Λ. Λωτίδης που κατέρχεται υποψήφιος στο νέο Δήμο Εορδαίας, ενώ στο Δήμο Βόλου, όπου δήμαρχος είναι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Βούλγαρης, το «πράσινο» χρίσμα εξασφάλισε ο πρώην βουλευτής με τον ενιαίο Συνασπισμό και κατόπιν εκλεγμένος νομάρχης Μαγνησίας Πάνος Σκοτεινιώτης.
Επίσης πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι δήμαρχοι Ηρακλείου Ι. Κουράκης και Νέας Ιωνίας Ι. Χαραλάμπους, που διεκδικούν ανανέωση της θητείας τους.
Από τη ΝΔ, ο πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης διεκδικεί για άλλη μια τετραετία το δήμο της Αθήνας.
Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον απερχόμενο δήμαρχο και πρώην βουλευτή του κόμματος Β. Παπαγεωργόπουλο.
Ακόμα, υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το Δήμο Γλυφάδας, καθώς και ο πρώην νομάρχης και νυν βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, για το Δήμο Αγρινίου.
Για το δήμο Σκύδρας θέτει υποψηφιότητα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, ενώ ο πρώην βουλευτής Ευ. Πολύζος διεκδικεί το Δήμο Κολινδρού Πιερίας. Και οι δύο κατά το παρελθόν διετέλεσαν στους ίδιους δήμους δήμαρχοι.
Το Δήμο Κεφαλονιάς διεκδικεί ο πρώην βουλευτής Αλ. Παρίσης, το δήμο Βέροιας ο επίσης πρώην βουλευτής Λ. Τσαβδαρίδης, ενώ στο δήμο Χανίων κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος και πρώην βουλευτής Κ. Βιρβιδάκης.
Με τη στήριξη του ΚΚΕ, τους Δήμους Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και Βόνιτσας Ακτίου, διεκδικούν αντίστοιχα, οι εν ενεργεία βουλευτές Σοφία Καλαντίδου και Ν. Μωραϊτης, ενώ υποψήφιοι δήμαρχοι είναι επίσης οι πρώην βουλευτές Ελπίδα Παντελάκη στο Δήμο Πειραιά και Ιωάννης Πατσιλινάκος στο δήμο Περάματος.
Αυτοδιοικητικό αξίωμα διεκδικεί κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, που κατέρχεται στο Δήμο Ωροπού, ενώ στο δήμο Πειραιά με τη στήριξη του ΛΑΟΣ θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου