30.9.10

Στα Χιλιοχώρια ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος !

Διαμαρτυρίες στην επίσκεψη του στο Χανδρινού από αμπελοκαλλιεργητές για την τραγική κατάσταση της παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές !
Σήμερα το απόγευμα ΠΕΜΠΤΗ 30/9/2010 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα περιοδεύσει στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα: 6:30 μμ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ, 7:00 μμ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ, 7:30 μμ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ, 7:45 μμ ΧΑΡΑΥΓΗ, 8:15 μμ ΚΑΛΟΧΩΡΙ, 8:45 μμ ΠΑΝΙΠΕΡΙ.Χθες το απόγευμα ο κ. Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨, επισκέφτηκε όλα τα χωριά του Δήμου Χιλιοχωρίων, όπου η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μεγάλη.

Στο Χανδρινού είχε συνάντηση με αγρότες-αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει φέτος η αγροτική παραγωγή. Όπως τόνισαν οι αγρότες, η κατάσταση φέτος για τους αμπελοκαλλιεργητές σε ολόκληρη την περιοχή της Πυλίας & Τριφυλίας είναι τραγική. Οι τιμές του σταφυλιού εξευτελιστικές,
ενώ η παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αγοραστικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα αρκετοί παραγωγοί να αφήνουν τα σταφύλια πάνω στα κλήματα γιατί αδυνατούν να πληρώσουν εργατικά χέρια για τη συγκομιδή τους. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει πλέον σε αδιέξοδο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο και δήλωσε ότι η παρέμβαση της πολιτείας μέσω του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική ώστε να βρεθεί τρόπος οι αμπελοκαλλιεργητές, οι οποίοι υφίσταται τις συνέπειες της πανωλεθρίας που επικρατεί φέτος στην αμπελουργία, να βοηθηθούν για να ανταπεξέλθουν τουλάχιστον στις βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Τέλος τόνισε ότι πέρα από τις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες που είναι σε όλους γνωστές θα περιμένουμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να στηρίξει έμπρακτα τους παραγωγούς αμπελοκαλλιεργητές οι οποίοι φέτος δοκιμάζονται και να μην φανεί για μια ακόμα φορά ανάλγητο απέναντί τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου