15.9.10

Πανελλαδικές εξετάσεις σε 4 μαθήματα !

Εκτός από τα υποχρεωτικά μαθήματα, θα υπάρχουν και μαθήματα επιλογής, στα οποία οι μαθητές θα δουλεύουν με εργασίες.
Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, και υπολογισμό της επίδοσης του μαθητή στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ από το 2013-14, η οποία άρχισε να διαμορφώνεται ενόψει της έναρξης του σχετικού δημόσιου διαλόγου.
Ηδη, η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί, ενώ η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνεται τον Μάρτιο -δηλαδή πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις- και όχι τον Ιούλιο όπως συνέβαινε έως τώρα.
Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ανέφερε ότι από το 2011 θα εισαχθούν νέα προγράμματα σπουδών στο Λύκειο…
«Τα παιδιά στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.
Εκτός από τα υποχρεωτικά μαθήματα, θα υπάρχουν και μαθήματα επιλογής, στα οποία οι μαθητές θα δουλεύουν με εργασίες. Η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα γίνεται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων σε τέσσερα μαθήματα (από τα έξι σήμερα), τα οποία θα καθορίζουν τα ΑΕΙ, ενώ θα συνυπολογίζεται και ο βαθμός της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, που θα προκύπτει και από ενδοσχολικές εξετάσεις.
«Ο βαθμός θα συνδέεται με τα ΑΕΙ, που θα ορίζουν τα εξεταζόμενα μαθήματα και τη στάθμιση της βαθμολογίας» ανέφερε η υπουργός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου