30.9.10

Συνελήφθησαν 2 οδηγοί φορτηγών στην Πατρών – Πύργου !

Για παρακώλυση κυκλοφορίας - Από αφαίρεση άδειας έως κάθειρξη 5 ετών προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση !
Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες φορτηγών σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κουρτέσι επί της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης ν.Ηλείας Νίκο Κορδαλή και το μέλος του Δ.Σ. Σάκη Μυλωνά. Υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν κλείσει την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου επί είκοσι περίπου λεπτά από τη 1 έως τη 1:20 το μεσημέρι απαγορεύοντας τη διέλευση στα φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα και καύσιμα. Η σύλληψη των δύο φορτηγατζήδων έγινε εφόσον είχαν παραδώσει και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν εντάσεις.
Τελικά με εντολή του εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και θα οριστεί τακτική δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.
Στο μεταξύ σήμερα επί μιάμιση ώρα η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου είχε κλείσει και στην περιοχή της Κάτω Αχαϊας, από τους αγρότες αυτή τη φορά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν διότι σαπίζουν τα προϊόντα τους εξαιτίας της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών.
Επίσης το μεσημέρι στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου συνελήφθη 35χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής.
Την ίδια στιγμή αυστηρές ποινές προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας των μεταφορέων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ οι μεταφορείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 13η μέρα. "Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ρύθμιση προβλέπει αυστηρές ποινές (από αφαίρεση άδειας έως κάθειρξη 5 ετών). Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού. Παράλληλα ανατίθεται και σε οδηγούς ιδιωτικών φορτηγών η εκτέλεση έργου. thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου