7.8.10

Νέα σήραγγα σε λειτουργία κι αύξηση διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.

Οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη" προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Στον αυτοκινητόδρομο ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία, η νέα σήραγγα Στέρνας, που αφορά τον δεύτερο κλάδο προς Αθήνα. Επίσης ολοκληρώνονται και θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα ενδιάμεσα τμήματα του δρόμου μεταξύ των σηράγγων κι έτσι συνολικά θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σήραγγες με διαχωρισμένη κυκλοφορία. Τρεις στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη, οι σήραγγες Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και η σήραγγα Ραψομάτη στο τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη. Παράλληλα ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών εκσυγχρονισμού του παλαιού αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στους Πελοποννήσιους και στους επισκέπτες της περιοχής να κινούνται σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με αναβαθμισμένη ασφάλεια, ενώ με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, που παραδόθηκε το Πάσχα, αποτελούν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης και η απόσταση ως την Καλαμάτα μειώθηκε σημαντικά. Επιπλέον στον αυτοκινητόδρομο, λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), δύο για κάθε κατεύθυνση. Επίσης ξεκίνησε να λειτουργεί και το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα τη Νεστάνη.
Τέλος να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την σύμβασης παραχώρησης, μετά τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές διοδίων στον αυτοκινητόδρομο και θα διαμορφωθούν ως εξής:
ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΝΕΣΤΑΝΗ
Κατηγορία Προς Αθήνα Προς Καλαμάτα Προς Αθήνα Προς Καλαμάτα
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα 1,60 € 1,60 € 1,50 € 1,50 €
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. 2,30 € 2,30 € 2,20 € 2,20 €
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. 5,90 € 5,90 € 5,60 € 5,60 €
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. 8,20 € 8,20 € 7,80 € 7,80 €
Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως η ακριβής ημερομηνία αύξησης των διοδίων θα γίνει γνωστή μετά ένα περίπου μήνα από κατασκευάστρια κοινοπραξία και ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου