16.7.10

Βρήκαν ….80 κιλά κοκαίνη σε κότερο ! Συλλήψεις

Ογδόντα κιλά κοκαϊνης βρέθηκαν σε κότερο με την ονομασία «DODO» στα Σύβοτα της Λευκάδας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε το μεσημέρι από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τη συνεργασία του Λιμενικού και της Δίωξης Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ). Το σκάφος, μήκους 15 μέτρων, με πολωνική σημαία ερχόταν από τη Βενεζουέλα και συνελήφθη ο 73χρονος Πολωνός καπετάνιος, καθώς επίσης -στη στεριά- ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει την κοκαϊνη. Αμέσως μετά, συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλα έξι άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους δέκα.
Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται από την αστυνομία Έλληνας κρατούμενος των φυλακών με ισόβια κάθειρξη για μεταφορά άλλης, πολύ μεγάλης, ποσότητας κοκαϊνης, που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές και άλλες ξένες διωκτικές αρχές, που παρακολουθούσαν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή του από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Λευκάδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου