25.6.10

Η δολοφονική δράση της μαύρης χήρας και στην Αλβανία

Τα ονόματα της 54χρονης «μαύρης χήρας» και ενός άντρα φιγουράρουν σε τρεις διαθήκες ευκατάστατων γερόντων, οι οποίοι έχουν αποβιώσει, ως μοναδικοί τους κληρονόμοι, αν και δεν τους ένωναν δεσμοί αίματος. Μετά την ανακάλυψη αυτή οι υποψίες των αστυνομικών μετατράπηκαν σε χειροπιαστές αποδείξεις ότι πίσω από αυτή τη σοβαρή υπόθεση κρύβεται μια νέα «εταιρεία δολοφόνων» που έβαζε στο στόχαστρό της ηλικιωμένους και τους άρπαζε την περιουσία. Οι έρευνες των αρχών έχουν επικεντρωθεί σε νεκροταφεία της περιφέρειας, όπου έχουν ταφεί οι τρεις ευκατάστατοι γέροντες που απεβίωσαν ξαφνικά και άφησαν τις περιουσίες στους στη «μαύρη χήρα» και σε έναν εκ των πολλών συντρόφων τους. Οπως αποκάλυψε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την περασμένη Τρίτη η «Espresso», αμέσως μετά τη μαραθώνια ομολογία της 54χρονης πανούργας γυναίκας και αφού έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν πόσα θύματα είχε καταφέρει να πιάσει στον ιστό της και να τους αρπάξει τις περιουσίες.
Η «Espresso» είχε αποκαλύψει ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ανασύρει από το συρτάρι δεκάδες υποθέσεις περίεργων εξαφανίσεων και ξαφνικών θανάτων ηλικιωμένων ατόμων και ερευνούσαν το ενδεχόμενο η 54χρονη να ήταν μέλος μιας άρτια οργανωμένης, νέας «εταιρείας δολοφόνων». Μάλιστα στο επίκεντρο των ερευνών είχαν μπει τρεις υποθέσεις θανάτων ηλικιωμένων, με καταγωγή από Καλάβρυτα, Πάτρα και Σπάτα, οι οποίοι στις διαθήκες του άφηναν τα πάντα σε ένα ζευγάρι από την Αχαΐα.
Χθες το βράδυ δικαιώθηκαν, όταν πήραν στα χέρια τους τις τρεις διαθήκες και διαπίστωσαν ότι κληρονόμοι των γερόντων ήταν η «μαύρη χήρα» και άλλος ένας συνεργός της, ο οποίος είχε υπογράψει και το μισθωτήριο του σπιτιού που νοίκιαζε η πανούργα γυναίκα στη Λούτσα Αττικής, όπου συνελήφθη. Μάλιστα και στις τρεις διαθήκες, όταν αυτές ανοίχτηκαν για λογαριασμό του ζευγαριού, είχαν παρουσιαστεί ένας δικηγόρος με καταγωγή από την Πάτρα και δύο συμβολαιογράφοι, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών. Αλλωστε, όπως εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, στη νέα «εταιρεία δολοφόνων», που χτυπούσε ηλικιωμένα άτομα και τους άρπαζε την περιουσία, εκτός από την 54χρονη συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα έξι άτομα, καθώς και δύο που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.
Χθες κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρέθηκε στην περιοχή των Καλαβρύτων, τόπο καταγωγής του ενός εκ των τριών ηλικιωμένων και συνομίλησε με συγγενείς του προκειμένου να διαπιστώσει αν κάποιος γνώριζε τη «μαύρη χήρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς τούς διαβεβαίωσαν ότι δεν γνώριζαν τη συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς ο ηλικιωμένος έμενε στην Αθήνα. Οταν απεβίωσε, όλοι θεώρησαν ότι είχε φύγει από γεράματα. Ωστόσο υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε, όταν ανοίχτηκε η διαθήκη του και πληροφορήθηκαν ότι άφηνε τη μεγάλη του περιουσία σε ένα άγνωστο γι’ αυτούς ζευγάρι.
Ο ηλικιωμένος έχει ταφεί σε νεκροταφείο της περιοχής των Καλαβρύτων και οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον εισαγγελέα να προχωρήσουν ίσως και τις επόμενες ημέρες σε εκταφή της σορού του, καθώς φοβούνται ότι δεν πέθανε από βαθιά γεράματα. Το ίδιο αναμένεται να ζητηθεί και για τον δεύτερο ηλικιωμένο, που έχει ταφεί στα Σπάτα, αλλά και τον 90χρονο που απεβίωσε ξαφνικά στην Αθήνα και καταγόταν από την Πάτρα. Τις έρευνες στις δύο τελευταίες υποθέσεις έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές με συγγενικά πρόσωπα των θανόντων.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες και ίσως τις επόμενες ώρες ή ημέρες οι αστυνομικοί προχωρήσουν ακόμη και σε συλλήψεις ατόμων που έχουν εντοπιστεί και εκτιμάται ότι είχαν σημαντικό ρόλο στην «εταιρεία δολοφόνων» που δρούσε στην χώρα μας τουλάχιστον από το 2002.

Οι άγριες δολοφονίες στην Αλβανία

Η δολοφονική δράση της «μαύρης χήρας» μπορεί να προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο, ωστόσο για τις αλβανικές αρχές και κυρίως και τους κατοίκους του χωριού Δίβρη στους Αγίους Σαράντα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε, ήταν κάτι που το περίμεναν. Και αυτό, διότι, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας, το 1955 το χωριό είχε συγκλονιστεί από την άγρια δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας, την οποία είχε σκοτώσει και πετάξει σε γκρεμό ο σύζυγός της με τη βοήθεια των πεθερικών της. Οι δράστες δεν ήταν άλλοι από τον θείο, τον παππού και τη γιαγιά της 54χρονης «μαύρης χήρας», η οποία στο δημοτολόγιο του χωριού είναι γραμμένη με το όνομα της γιαγιάς της.
Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι σε αλβανική εφημερίδα, ο θείος της 54χρονης είχε στήσει καρτέρι στη γυναίκα του την ώρα που μάζευε ξύλα και με τη βοήθεια των γονιών του τη χτύπησε μέχρι θανάτου και έπειτα την πέταξε σε έναν γκρεμό. Μάλιστα προκειμένου να είναι σίγουρος ότι ήταν νεκρή, την πυροβόλησε. Για το φρικτό έγκλημα οι ηλικιωμένοι είχαν καταδικαστεί σε είκοσι πέντε χρόνια κάθειρξη, ενώ ο θείος σε θάνατο.
Η 54χρονη, που έφερε το όνομα της γιαγιάς της, λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1982 είχε συγκλονίσει το χωριό, όταν αποκαλύφθηκε ότι ενώ ήταν έγκυος στο πέμπτο παιδί της, είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τον σύζυγό της. Για το φρικτό της έγκλημα είχε εκτίσει ενάμιση χρόνο στις αλβανικές φυλακές και έπειτα είχε αφεθεί ελεύθερη. Λίγα χρόνια αργότερα η μεγάλη κόρη της, μη αντέχοντας την κατακραυγή του κόσμου για τα αποτρόπαια εγκλήματα της μητέρας της αλλά και των προγόνων της, έβαλε τέλος στη ζωή της.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου