15.5.10

Αντιμισθία αντί εξόδων παράστασης στους αιρετούς

Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, αντί των εξόδων παράστασης που τους καταβάλλονταν μέχρι σήμερα, λαμβάνουν, πλέον, αντιμισθία.
Αντιμισθία αντί εξόδων παράστασης στους αιρετούς Η αντιμισθία για τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων ανέρχεται στο ύψος των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και κλιμακώνεται σε ποσοστό αυτής, ανάλογα με τον πληθυσμό και το αξίωμα.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένας εξορθολογισμός των αποδοχών τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και έτσι επιλύεται και το πρόβλημα με τις αποδοχές των αιρετών που είναι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, αφού πλέον αυτοί θα λαμβάνουν άδεια από την υπηρεσία τους άνευ αποδοχών, ενώ οι αποδοχές των συνταξιούχων του δημοσίου δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου….
Επίσης, οι αιρετοί που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Αυτοδιοίκηση, υποχρεούνται να εισπράττουν την αντιμισθία μόνο από ένα αξίωμα.
Διευκολύνσεις αιρετών με υπαλληλική ιδιότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους
Λαμβάνεται μέριμνα, ώστε οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων που έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλων ΝΠΔΔ ή κρατικών ΝΠΙΔ και επιχειρήσεων, να λαμβάνουν ειδική άδεια από την υπηρεσία τους καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι που αναλαμβάνουν καθήκοντα σε συγκεκριμένα όργανα της αυτοδιοίκησης, λαμβάνουν ειδική άδεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Ιδιαίτερη πρόνοια υπάρχει για τη χορήγηση άδειας απουσίας των περιφερειακών συμβούλων, είτε είναι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα είτε του ιδιωτικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία τους στις συνεδριάσεις του συμβουλίου.
Ειδικότερα, στους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της οικονομικής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών που υπηρετούν ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, καταβάλλεται από την περιφέρεια αποζημίωση που αντιστοιχεί στις μικτές αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών, αναλογικά για κάθε ημέρα απουσίας προκειμένου και αυτοί να μπορούν ακώλυτα να μετάσχουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου και στα άλλα όργανα της περιφέρειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου