3.5.10

Νεκρός ο ληστής που είχε δολοφονήσει αστυνομικό

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε ο 34χρονος Ουκρανός Βιτάλι Καζάκοφ που πριν από έναν χρόνο είχε σκοτώσει άντρα της ομάδας Δέλτα ο οποίος επιχείρησε να τον ελέγξει.
Κάθε φορά που ο 34χρονος συναντούσε αστυνομικούς πυροβολούσε εναντίον τους και διέφευγε. Ομως, η τελευταία φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος μαζί τους ήταν μοιραία. Ο 34χρονος (που, όπως αποδεικνύεται, ήταν ένας εξαιρετικά επικίνδυνος κακοποιός) έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς μετά τη ληστεία που διέπραξε με μια Λιθουανή φίλη στο Lidl του Εύοσμου, στη Θεσσαλονίκη.
Η μοίρα έφερε τον Βιτάλι Καζάκοφ αντιμέτωπο με την αστυνομία έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του αστυνομικού της ομάδας Δέλτα, Σπύρου Θεοδώρου. Στις 2 Απριλίου 2009 αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα προσπάθησαν να ελέγξουν δύο υπόπτους που περιεργάζονταν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Κυψέλης. Ομως, ο ένας πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό, ενώ τραυμάτισαν τον άλλον αρπάζοντας το όπλο του.
Αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σχεδόν μισή ώρα μετά τη λήξη του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, ο 34χρονος Ουκρανός που φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστήσει σε εκείνο το περιστατικό πηγαίνει με τη Λιθουανή φίλη του στο Lidl του Εύοσμου. Αφήνει τη γυναίκα στο αυτοκίνητό του και σπάζοντας το τζάμι της εισόδου μπαίνει στο σούπερ μάρκετ. Με την απειλή πιστολιού αρπάζει από τους έκπληκτους υπαλλήλους 47.650 ευρώ, που ήταν οι εισπράξεις των δύο προηγούμενων ημερών.
Περαστικός που βλέπει τη ληστεία ειδοποιεί την αστυνομία και μέχρι να αδειάσει ο Βιτάλι Καζάκοφ το ταμείο, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας περικυκλώνει το σούπερ μάρκετ.
Ο 34χρονος εγκλωβίζεται. Βγαίνοντας και σπάζοντας πάλι το τζάμι δεν υπακούει τους αστυνομικούς που τον καλούν συνεχώς να παραδοθεί και πυροβολεί εναντίον τους. Εκείνοι αμυνόμενοι ανταποδίδουν τα πυρά, ο δράστης τραυματίζεται, αλλά πέφτοντας στο έδαφος πετά μια χειροβομβίδα τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς. Ο δράστης προσπαθεί να πετάξει και δεύτερη χειροβομβίδα, αλλά οι αστυνομικοί τον προλαβαίνουν και τον ακινητοποιούν. Τον τραυματισμένο δράστη παραλαμβάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο πεθαίνει.
Η δράση του ξεσκεπάζεται όταν διαπιστώνεται ότι το πιστόλι που έχει επάνω του είναι του δεύτερου αστυνομικού της ομάδας Δέλτα που είχε τραυματιστεί στο περιστατικό της Κυψέλης.
Ο Βιτάλι Καζάκοφ είχε διαφύγει και πάλι από την αστυνομία εν μέσω πυροβολισμών τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έπεσε σε μπλόκο στη Μεταμόρφωση, ενώ ο ίδιος ξέφυγε λίγο προτού πιάσουν τον αδελφό του τον Φεβρουάριο στο Πέραμα.
Σε βάρος του Ουκρανού, που βρισκόταν τους τελευταίους δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να ξεφύγει από την αστυνομία, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν από τις αρχές της χώρας του για ληστεία και υπεξαίρεση.
Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν ο νεκρός πλέον δράστης είχε εμπλοκή και σε άλλες παράνομες ενέργειες, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν 54.000 ευρώ, ενώ στο αυτοκίνητό του ένα Καλάσνικοφ και άλλος οπλισμός.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου