1.5.10

Άλλοι τα φάγανε άλλοι πληρώνουν – Βαρύ το τίμημα της βοήθειας για τους εργαζόμενους

Tριετές πάγωμα των μισθών, αναστολή καταβολής 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και περικοπή των συντάξεων σε 12 είναι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν κλειδώσει προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης.
Τέλος εποχής για τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα. Η βοήθεια ύψους 140 δισ. ευρώ, έχει υψηλό τίμημα, ακόμα και κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας:
* Κατάργηση 13ου-14ου μισθού σε ιδιωτικό-δημόσιο τομέα . Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι η ισχύς των μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα μάλλον θα αποφευχθεί.
* Κατάργηση 13ης-14ης σύνταξης. Το μέτρο εμφανίζεται ως μη ανατρέψιμο με την ελληνική πλευρά πάντως να δίνει μάχη ώστε να εξαιρεθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
* Απελευθέρωση απολύσεων.....
* Μείωση των αποζημιώσεων που καταβάλλονται σε περίπτωση απόλυσης
* Νέα αύξηση ΦΠΑ, πιθανότατα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 23%.
* Παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
*Αύξηση του ΛΑΦΚΑ, το οποίο θα φτάσει το 15%
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κατά 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2011 στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αποδέσμευση βοήθειας πολλών δισ. ευρώ προς τη χώρα.
Το κλιμάκιο ζητά μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και το 2011, έτσι ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό στο τρίτο έτος του προγράμματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου