15.5.10

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Παρασκευής και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εξασθένηση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου.
Ενισχύονται παράλληλα οι νότιοι άνεμοι, που θα φτάσουν στα πελάγη έως και τα 8 μποφόρ, πιθανώς στο Ιόνιο τα 9
Όσον αφορά στη θερμοκρασία, η μέγιστη τιμή της θα είναι ….. 31 βαθμού Κελσίου στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα είναι χαμηλότερη, θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7. Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στέρεα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει και πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα βόρεια, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για καταιγίδα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Εξασθένηση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς . Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου