14.5.10

Μετέχει και η ΟΛΜΕ στην απεργία της Πέμπτης

Συμμετοχή και των καθηγητών στη γενική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από την πλευρά του το υπουργείο καλεί την ΟΛΜΕ να ορίσει προσωπικό ασφαλείας.
Καλούν σε αναβολή των εξετάσεων
Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρεται: «Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.)…..
Δεδομένου ότι η ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σε σκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας».
Απάντηση του υπουργείου
"Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών" αναφέρει η απάντηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
"Γι αυτό και, αν και κατανοώ, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 20/5, ευελπιστώ ότι η ΟΛΜΕ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους καθορισμένους επιτηρητές, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα" σημειώνει.
"Πρεμιέρα"
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') και ακολούθως για τους υποψήφιους της Δ' τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, συνολικά θα συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 351 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και 14.845 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.
Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις των αποφοίτων Β' κύκλου ΤΕΕ στις οποίες συμμετείχαν 1.040 υποψήφιοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου