6.5.10

ΔΕΗ: Αύξηση και στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα

Σε μέση αύξηση 0,23% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αναδρομικά από 1ης Απριλίου, οδηγεί σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών.
Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις 2 Μαΐου επιβαρύνονται και με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων.
Η χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για επιχειρηματική χρήση, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού ρεύματος. Η μέση επιβάρυνση λόγω ΔΕΤΕ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh.
Ο μέσος όρος των αυξήσεων σύμφωνα με την επιχείρηση είναι 0,23 %. Η ρήτρα εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου, όμως για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν προέκυψαν αυξήσεις ή μειώσεις

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου