22.5.10

Μεσσηνιακή ….απόβαση στην Ρωσία

Ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης δράκος με δηλώσεις του χθες ενημέρωσε για την μεγάλης οικονομικής και πολιτικής σημασίας αποστολή στην Ρωσία που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, με επικεφαλής τον αντινομάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Γεώργιο Σκαλαίο δήμαρχο Θουρίας, Πρόεδρο του Δικτύου Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ και Πρόεδρο του ΟΣΣΑ (Ευρωπαικός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφεριακής Συνεργασίας)…..Η πρώτη φάση των συναντήσεων στην Ρωσία ολοκληρώθηκε, με την επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη, όπου η αποστολή ήταν προσκεκλημένη της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης. Την αποστολή υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βαχμιστροφ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Τουρισμού, Νεολαίας και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στον τομέα της διακίνησης-προώθησης αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας, θέματα τουρισμού, ίδρυσης κατασκηνώσεων και συνεργασίας του ΤΕΙ Καλαμάτας με αντίστοιχα Ιδρύματα.
Το πρώτο συγκεκριμένο αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν η δέσμευση της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης στην παραχώρηση χώρου σε κεντρικό σημείο της πόλης, για μόνιμο εκθετήριο αγροτικών προϊόντων, ενώ σε συνάντηση που είχε η αποστολή με τον Πρόεδρο των Πανεπιστημίων της Αγίας Πετρούπολης συμφωνήθηκαν συνεργασίες σε ευρωπαϊκά προγράμματα με το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης κ. Βλαδίμηρο με τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μεσσηνίας κ. Θεόκλητο, οι οποίοι συζήτησαν θέματα συνεργασίας στον Θρησκευτικό Τουρισμό και στην φιλοξενία παιδιών στις κατασκηνώσεις της Εκκλησίας και της νομαρχίας.
Οι συναντήσεις συνεχίζονται με την Κυβέρνηση της Βόλογδα και αναμένονται να κλειστούν σημαντικές συμφωνίες για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας μέσω ίδρυσης μικτών επιχειρήσεων.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου