11.5.10

Άθικτα όλα τα προνόμια ασφάλισης των βουλευτών

- Από το Ασφαλιστικό θίγονται όλοι οι έλληνες πολίτες εκτός των βουλευτών
- Με 8 χρόνια στη Βουλή παίρνουν σύνταξη 1.400 ευρώ
- Μπορούν να παίρνουν ακόμα και 3 ολόκληρες συντάξεις από τις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες
- Μαζί με τους βουλευτές προκαλούν και οι υπάλληλοι της Βουλής με τους 16 μισθούς
Το νέο ασφαλιστικό θίγει όλους τους έλληνες πολίτες εκτός των βουλευτών. Η απόφαση να διατηρηθούν τα προνόμια των βουλευτών προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και δημιουργεί πολίτες δυο κατηγοριών….. Τους προνομιούχους που είναι βεβαίως οι βουλευτές και τους μη προνομιούχους που είναι όλοι οι υπόλοιποι έλληνες πολίτες.
Φαίνεται πως ακόμα και η παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια δεν έφθασε στα αυτιά του πολιτικού κόσμου, οι οποίοι αποφάσισαν να σακατέψουν στην κυριολεξία τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά οι ίδιοι θα μείνουν ανεπηρέαστοι λές και οι πολίτες ευθύνονται για τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Την ώρα που τα όρια ηλικίας αυξάνονται, την ώρα που ακόμα και αν ένας πολίτης δουλεύει όλη του την ζωή και πληρώνει τεράστια ποσά σε εισφορές και σε ανταπόδοση θα παίρνει μικρότερη σύνταξη απ' όσο υπολόγιζε, οι πατέρες του έθνους φρόντισαν για ακόμα μια φορά να πέσουν στα μαλακά.
Ενας βουλευτής μπορεί με δυο θητείες στην Βουλή, δηλαδή με 8 χρόνια (που μπορεί να είναι και λιγότερα γιατί οι πρόωρες εκλογές είναι συνήθης κατάσταση στην χώρα μας) να πάρει σύνταξη 1.400 ευρώ! Για μία τέτοια σύνταξη ένας πολίτης θα πρέπει να δουλέψει σκληρά επί 40 χρόνια, 32 δηλαδή περισσότερα χρόνια από έναν βουλευτή, όταν αποφασίσουν βέβαια και βρεθούν στη Βουλή. Πράγμα σπάνιο!
Αυτό δεν άλλαξε στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και γιατί ν' αλλάξει αφού οι νομοθέτες είναι αυτοί που κρατούν και το μαχαίρι αυτοί και το καρπούζι.
'Ετσι, με 2 τετραετίες ο βουλευτής παίρνει σύνταξη που ξεκινάει από 1.400 ευρώ η χαμηλότερη και ανάλογα με τις θητείες μπορεί να φτάσει και το 80% της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι 6.190 ευρώ.
Η πρόκληση όμως δεν σταματάει εδώ. Αν αναλογιστεί κανείς οτι ένας βουλευτής πριν ασχοληθεί με την πολιτική ή και κατά την διάρκεια μπορεί να ασκεί και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή δραστηριότητες, μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα οτι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να βρεθεί να παίρνει έως και τρείς συντάξεις!
Ίδια αντιμετώπιση μαζί με τους "εθνοπατέρες" έχουν και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αποτελούν εξαίρεση από τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και δεν τους αφορά. Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και δώρα από τους συνταξιούχους και από μισθωτούς, οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθούν να απολαμβάνουν το προνόμιο των 16 μισθών. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο οι άνθρωποι αυτοί με τους 16 μισθούς ετησίως να κατέβουν σε απεργία μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονταν βάναυσα, ενώ αυτοί απολαμβάνουν "δημοσιονομική ασυλία".
newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου