12.5.10

81χρονη έπεσε θύμα απατεώνων στα Λεχαινά

Θύμα απατεώνων έπεσε μία 81χρονη στα Λεχαινά που έδωσε όλες τις οικονομίες της για να πληρώσει ανύπαρκτα χρέη του γιου της στην εφορία.
Δύο άγνωστοι άνδρες πιθανόν Έλληνες, προχθές πήγαν στο σπίτι της 81χρονης η οποία εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο σπίτι της.
Πλησίασαν με τρόπο που έδειχνε ότι γνώριζαν που πάνε και αναζήτησαν την 81χρονη. Χτύπησαν το κουδούνι και αμέσως τους άνοιξε.
Τους ρώτησε ποιοί ήσαν και τι ήθελαν. Εκείνοι, όπως λένε πληροφορίες της είπαν ότι πρόκειται για υπόθεση του γιου της με την εφορία που θα έπρεπε να διευθετηθεί άμεσα και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού….
Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν οι δύο άνδρες με την ηλικιωμένη γυναίκα, της είπαν πως ο γιος της έχει εκκρεμότητες με την εφορία και συγκεκριμένα πως χρωστά ένα μεγάλο ποσό το οποίο πρέπει να πληρωθεί άμεσα, προκειμένου να μην έχει τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.
Και ζήτησαν έχει χρήματα προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεχρεώσει ο γιός της. Η ηλικιωμένη γυναίκα χωρίς καν να το σκεφτεί και με την αγωνία να βοηθήσει το ίδιο της το παιδί, έβγαλε 4450 ευρώ που είχε φυλαγμένα στο σπίτι της και τους τα έδωσε. Μόλις τα πήραν οι δύο άνδρες εξαφανίστηκαν.
Η 81χρονη όμως μετά από λίγη ώρα επικοινώνησε με τον γιο της, όπως λένε πληροφορίες και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν χρέη. Κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απατεώνων και αμέσως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών και κατήγγειλε το γεγονός στους Αστυνομικούς οι οποίοι διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Και στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί τέτοια κρούσματα απάτης σε περιοχές του Κάμπου όπου είχαν πέσει θύματα αρκετοί γονείς παιδιών. Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους που τα παιδιά τους ζουν σε άλλες περιοχές ώστε να μην είναι δυνατή άμεσα η επικοινωνία μαζί τους και να έχουν τον χρόνο αυτοί να εξαφανιστούν.
ΠΑΤΡΙΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου