13.5.10

«Σεργιάνι στον κήπο του Διονύσου» 21 και 22 Μαΐου στο Λεωνίδιο

Για 5η συνεχή χρονιά ετοιμάζεται η μεγάλη γιορτή του τουρισμού, τιμή στην παράδοση, τη φύση και τη μαγειρική τέχνη, στην παραδοσιακή κωμόπολη του Λεωνιδίου. Ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, θα τιμήσουν την τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου μέσω της μαγειρικής, σε μια εορταστική εκδήλωση στις 21 και 22 Μαΐου 2010, καλώντας έλληνες και ξένους να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την αυθεντική φιλοξενία του τόπου και τα γνήσια προϊόντα της τσακώνικης γης!.... Το φεστιβάλ Τσακωνιάς με φετινό τίτλο «Σεργιάνι στον κήπο του Διονύσου» είναι πλέον θεσμός μέσω των πρωτότυπων και ποιοτικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, η οποία φορά τα γιορτινά της για μια ακόμη φορά για να δεχτεί τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της.
Μάγειρες από τις χώρες της Μεσογείου, με τιμώμενη χώρα φέτος την Κροατία, θα ταξιδέψουν γα άλλη μια φορά στο Λεωνίδιο και μαζί με τους Λενιδιώτες εστιάτορες θα αναδείξουν τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου (ΠΟΠ), μαγειρεύοντας φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας), με ελληνικές, ιταλικές και κροατικές συνταγές.
Το συντονισμό των μαγείρων για μια ακόμη φορά θα έχει ο γνωστός chef και μέλος του ΑΤΗΕΝS CHEF CLUB και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Γιάννης Παινέσης, από το Άστρος Κυνουρίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου