19.5.10

Η Αγγλία θα κερδίσει το Μουντιάλ 2010, προβλέπει η τράπεζα JP Morgan.

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan προέβλεψε σήμερα ότι η ομάδα της Αγγλίας θα κερδίσει το Μουντιάλ-2010 που θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου στη Νότια Αφρική.
Εφαρμόζοντας στο ποδόσφαιρο την ποσοτική ανάλυση την οποία χρησιμοποιεί στις εκτιμήσεις της για τις αξίες των αγορών, η τράπεζα εκτιμά ότι η Βραζιλία έχει "την ισχυρότερη ομάδα", καλύτερη απ' αυτή της Ισπανίας και της Αγγλίας. Όμως το πρόγραμμα των αγώνων θα επιτρέψει στους Άγγλους να κερδίσουν το Κύπελλο.
Η Γαλλία θα πάρει την έβδομη θέση, σύμφωνα με το μοντέλο της τράπεζας…..
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, η οποία αποκαλείται ποσοτική ανάλυση ή "Quant", βασίζεται στα οικονομικά μαθηματικά που χρησιμοποιούνται για να προβλεφθεί η αξία των χρηματοπιστωτικών τίτλων και των παραγώγων τους. Ωστόσο η μέθοδος αυτή είχε δεχτεί έντονες επικρίσεις αφού δεν κατάφερε να προβλέψει τη σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.
Σύμφωνα με την JP Morgan, στις 11 Ιουλίου η Αγγλία θα κερδίσει στα πέναλτι τον τελικό με αντίπαλο της Ισπανία. Η Ολλανδία θα έρθει τρίτη αφού θα κερδίσει τη Σλοβενία στο "μικρό τελικό". Οι Άγγλοι θα έχουν προηγουμένως κερδίσει την Ολλανδία στους ημιτελικούς, και πάλι στα πέναλτι.
Η Γαλλία θα φτάσει ως τους προημιτελικούς, στις 2 Ιουλίου, όμως θα χάσει από την Αγγλία.
"Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα μαθηματικό μοντέλο παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιεί η κοινότητα των Quants (οι οικονομικοί αναλυτές που χρησιμοποιούν τη μέθοδο Quant) και να το εφαρμόσουμε στο Μουντιάλ", εξηγεί η τράπεζα σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα γραφεία της στο Λονδίνο.
Οι προβλέψεις της JP Morgan πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ προσεκτικά, παραδέχεται πάντως η τράπεζα. Όμως, εξηγεί, "πιστεύουμε πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα άσκηση και για μια ιδανική ευκαιρία να παρουσιαστουν με ευχάριστο τρόπο ορισμένες ποσοτικές μέθοδοι".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου