4.5.10

Υπάρχει δυνατότητα να ξεχρεωθούμε όλοι μας, μόνο με 100 ευρώ δανεικά...

Έχω μπερδευτεί αρκετά με αυτή την Ευρωπαϊκή κουλτούρα. Δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Η Πορτογαλία που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα βγάλει περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για να τα δώσει στην Ελλάδα για να σωθεί η παρτίδα.
Αν αύριο αντιμετωπίσει πρόβλημα η Πορτογαλία κατά την ίδια λογική η Ελλάδα θα πρέπει να βρει και άλλα λεφτά, περίπου 800 εκατ., για να δώσει στην Πορτογαλία για
να σωθεί η παρτίδα. Δηλαδή στην ουσία, σου έδωσα, μου έδωσες και δανεικά δεν παίρνουμε. Ολο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει το ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο ένας Γερμανός τουρίστας πάει σ’ ένα ξενοδοχείο και ζητά ένα δωμάτιο. Ο ξενοδόχος του λέει ότι η τιμή του δωματίου είναι 100 €. Ο τουρίστας δίνει τα 100 € αλλά ζητά πρώτα να πάει και να δει το δωμάτιο. Καθώς πηγαίνει για τον έβδομο όροφο να δει το δωμάτιο, ο ξενοδόχος σκέπτεται ότι οφείλει 100 € στο λογιστή του. Πάει λοιπόν, του δίδει τα 100 € και τέλος το χρέος. Ο λογιστής του θυμάται ότι χρωστάει 100 € στον κουρέα. Δεν χάνει ευκαιρία του δίνει 100 €, τέλος και το χρέος. Ο κουρέας θυμάται ότι χρωστάει τα ίδια λεφτά, δηλαδή 100 €, στον παντοπώλη….... Ζεστά όπως ήταν τα 100 € τα πηγαίνει και τα δίδει και τέλος το χρέος του. Θυμάται ο μπακάλης ότι χρωστά 100 € στην πόρνη της γειτονιάς…Πάει λοιπόν και εξοφλά το χρέος του. Η τελευταία θυμάται ότι είχε πάει στο ξενοδόχο και δεν είχε πληρώσει το δωμάτιο. Το κατοστάρικο και τρέχει απευθείας στο ξενοδοχείο, του δίδει τα λεφτά και εξοφλά το χρέος της. Εκείνη τη στιγμή κατεβαίνει και ο Γερμανός τουρίστας και λέει στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει το δωμάτιο. Ο τελευταίος του δίδει πίσω τα 100 € … και όλα μέλι γάλα.
Ημερα Γ. Π

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου