20.4.10

Αντωνία Μπούζα - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όταν κάποιος αποφασίζει να επισκεφθεί έναν τόπο, για να ξεκουραστεί και να κάνει τις διακοπές του, αναζητεί μεν όλα εκείνα τα στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τον δικό του τόπο και γενικά όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που τον καθιστούν τόπο προορισμού, επιδιώκει δε να γνωρίσει και τη φύση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, αλλά και την τοπική γαστρονομία....
Μελέτες έχουν αναδείξει πως η γαστρονομία, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και συγχρόνως αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία. Αν προσεγγίσουμε συστηματικά τη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού, γρήγορα θα ανακαλύψουμε ότι αποκτούμε ένα πολύ αξιόλογο συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για την τοπική οικονομία.
Η μοναδική Μεσσηνιακή διατροφή, που βασίζεται στα αγνά Μεσσηνιακά ποιοτικά προϊόντα, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κύριους λόγους επιλογής της Μεσσηνίας ως τουριστικού προορισμού.
Μέσω της ποιότητας τα εστιατόρια τοπικής κουζίνας τυγχάνουν της αποδοχής των επισκεπτών του τόπου μας, με ότι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της επιχείρησής τους.
Επαγγελματίες σε περισσότερο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, βλέπουμε πως βασίζονται στην τοπική γαστρονομία για να ενισχύσουν τουριστικά τον τόπο τους και αναδεικνύουν όλα εκείνα τα προϊόντα που τους διαφοροποιούν και προσφέρουν τοπικές γεύσεις στους πελάτες τους.
Η Μεσσηνία ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, διαθέτει μοναδικά αγροτικά προϊόντα και γαστρονομία τέτοια, που μπορεί ακόμη και μόνο από αυτήν να κερδίσει σε επισκεψιμότητα.
Αυτό που ζητώ από τα μέλη σας, είναι η χρήση των Μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων στην παρασκευή των εδεσμάτων και η ένταξη της Μεσσηνιακής κουζίνας με τις εξαιρετικές τοπικές γεύσεις και τα μοναδικά Μεσσηνιακά κρασιά στον προγραμματισμό των μενού των επιχειρήσεών σας καθώς επίσης και η δημιουργία από τους υπευθύνους των εστιατορίων σας πρωτοποριακά Μεσσηνιακού πρωινού, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά γεωργικά προϊόντα της Μεσσηνίας (λάδι, ελιές, σύκα κλπ) ή προϊόντα κτηνοτροφίας και αλιείας ή προϊόντα που προέρχονται από μεταποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων, χαρακτηριστικών της Μεσσηνίας.
Εμπιστευόμενοι τα τοπικά μας προϊόντα, μόνο να κερδίσουμε έχουμε ως τόπος. Χαράσσουμε το δικό μας στίγμα και ενισχύουμε συγχρόνως τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους μεταποιητές και όσους Μεσσήνιους μοχθούν για να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου στους καταναλωτές.
H Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
Αντωνία Μπούζα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου