7.4.10

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνέχεια της απόφασης των Γενικών Συμβουλίων της, που έγιναν στις 16 και 31 Μαρτίου, προσδιόρισε τον τρόπο συνέχισης των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφασίστηκε:
-Η συμμετοχή των εργαζομένων στην Τ.Α., αύριο, Πέμπτη, στις κινητοποιήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Η προκήρυξη στάσης εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 - 15.00) την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010. Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17).
-Να ορισθεί η Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010, ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.α.).
Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 - 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
-Να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων (Υπουργείων κ.λπ.) για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου