21.4.10

Ο Γ. Γεωργίου Δικαιώνεται – Ο Κλασσικός ο μ…….ς ο Έλληνας

Το νέο σύνθημα που ακούστηκε σε κοσμικό προορισμό το βράδυ της Ανάστασης και από τότε κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό πιθανόν το ξέρετε: «τις βίλες, τα κοχίμπα και τα καγιέν
-ποτέ δεν θα τα αρπάξεις κ..... Ολι Ρεν».
Η πλάκα τελειώνει εδώ. Κάποιοι αφελείς νεόπλουτοι και δεν είναι λίγοι, όπως φαίνεται- το πήραν σοβαρά και για να διαφυλάξουν δήθεν την «κεκτημένη» καλοζωία τους τρέχουν στην Κύπρο με τσεκ σαν φυλακτό στο χέρι. Σας περιγράφω την εξής εξευτελιστική σκηνή, όπως μου τη μετέφερε προ μηνών επώνυμος αναγνώστης, που εάν μη τι άλλο αυτοσαρκάζεται: «Ακουσα ότι κάποιοι πλούσιοι πάνε τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Ετσι πήρα τα 100.000 που είχα στην τράπεζα και με την πρωινή πτήση βρέθηκα στη Λευκωσία. Τι να δω; Πάνω από 200 Έλληνες- οι περισσότεροι γνωστοί μου είχαν φτάσει από την προηγουμένη και είχαν στηθεί στην ουρά από τα ξημερώματα για να καταθέσουν τα χρήματά τους. Μεγάλη ξεφτίλα. Περίμενα 9 ώρες .....μέχρι να φτάσω στο γκισέ».
Για δύο πράγματα είμαι σίγουρος. Το ένα είναι ότι ο εξευτελισμός δεν έχει όριο και πως ακόμη έχουμε να δούμε πολλές γελοιότητες. Ευτυχώς πάντως οι εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό τις τελευταίες εβδομάδες είναι ουσιαστικά μηδαμινές.
Γ.Πολίτης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου