23.4.10

Σε δίκη παραπέμπεται αστυνομικός για ….τοκογλυφία

Αστυνομικός παραπέμπεται να δικαστεί στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπόθεση τοκογλυφίας.
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2008 ο κατηγορούμενος δάνεισε σε οδηγό ταξί, τον οποίο είχε γνωρίσει εκείνη την περίοδο, το ποσό των 30.000 ευρώ, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο τελευταίος.
Συμφώνησαν δε να του επιστρέψει τα χρήματα τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, καταβάλλοντας, ωστόσο, επιπροσθέτως ένα μικροποσό.
Τότε ξεκίνησε ο «εφιάλτης» του δανειστή. Λίγες μέρες μετά τη χορήγηση του δανείου, ο αστυνομικός, που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητούσε, με απειλές κατά της ζωής του αυτοκινητιστή, να του υπογράψει αρχικά τρεις συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 42.500 ευρώ, και στη συνέχεια άλλες πέντε συναλλαγματικές, αξίας 33.000 ευρώ.
Ο δανειστής αδυνατούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κατηγορούμενου, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βούλευμα, ζητούσε τοκογλυφικούς τόκους, ύψους έως και 214%.
Μάλιστα, μέσα στην αγανάκτησή του, το θύμα πρότεινε στον αστυνομικό να του μεταβιβάσει τη μισή άδεια του ταξί που κατείχε, έτσι ώστε να «κλείσει» η υπόθεσή τους.
Το «μαρτύριο» του αυτοκινητιστή τελείωσε το καλοκαίρι του 2009 όταν κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.. Ο αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του, την ώρα που παραλάμβανε 58.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος συμφωνίας με το θύμα του για τη διευθέτηση της υπόθεσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου