20.4.10

Νάντια Γιαννακοπούλου για «Διακοπή λειτουργίας Γραφείου ΕΛΤΑ Αριστομένους Μεσσηνίας»

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Αριστομένη Μεσσηνίας, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο, την Παρασκευή 16/04/10, του τοπικού Γραφείου των ΕΛΤΑ. Το Γραφείο ΕΛΤΑ Αριστομένους Μεσσηνίας, μέχρι την ημέρα διακοπής της λειτουργίας του, εξυπηρετούσε συνολικά περίπου 2.500 πολίτες και 17 ορεινά χωριά του νομού Μεσσηνίας, ενώ απασχολούσε έναν μόλις υπάλληλο.
Η διακοπή της λειτουργίας του μόνο ταλαιπωρία θα επιφέρει στους κατά κανόνα αγρότες και συνταξιούχους κατοίκους της περιοχής, ενώ πολύ πιθανόν είναι να ζημιώσει οικονομικά και τα ΕΛΤΑ. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αυτό το Γραφείο των ΕΛΤΑ, όπως άλλωστε και τα περισσότερα περιφερειακά παραρτήματα, επιτελούσε πολύ περισσότερες λειτουργίες από την διανομή επιστολών και τις άλλες παραπλήσιες λειτουργίες των ΕΛΤΑ. Εξυπηρετούσε την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ., τη διανομή συντάξεων, καθώς και πολλές ακόμη υπηρεσίες, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να αποτελεί αναγκαιότητα για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Αιτιολογία για την παραπάνω ενέργεια υπήρξε η περικοπή κονδυλίων στο σύνολο του Δημόσιου τομέα καθώς και στις εταιρίες δημοσίων συμφερόντων.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία και οι φορείς απαιτούν την επαναλειτουργία του Γραφείου ΕΛΤΑ στον Αριστομένη Μεσσηνίας. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία του Γραφείου των ΕΛΤΑ Αριστομένη Μεσσηνίας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου