18.4.10

Απάντηση Κουτρουμάνη σε Νάντια Γιαννακοπούλου «Έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία έκδοσης ατομικών συνταγολογίων και διενεργείται διαγωνισμός»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε απάντηση της σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανακοίνωσε ότι για τη διάθεση συνταγολογίων στους δικαιούχους ασφαλισμένους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ νομού Μεσσηνίας διενεργείται ήδη διαγωνισμός από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στη συνέχεια, σχετικά με το αίτημα για ελεύθερη επιλογή ιατρού από τους ασφαλισμένους, ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Φαρμακευτικής Περίθαλψης του Ιδρύματος, αρμόδιοι για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ιδρύματος, είναι μόνο οι ιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι ιατροί των ΚΑΠΗ και οι ιατροί των Κέντρων Υγείας και των Ιατρείων του ΕΣΥ και επομένως δεν προβλέπεται η ελεύθερη επιλογή ιατρού για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ιδρύματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου