21.4.10

Επιστολή δημάρχου Φιλιατρών για Καλλικράτη στην πολιτική ηγεσία της Μεσσηνίας

Τα επιχειρήματα του Δημάρχου Φιλιατρών Άκη Ξύγκα για την παραμονή του δήμου Φιλιατρών σαν Καλλικρατικού δήμου γνωστοποιήθηκαν σήμερα με επιστολή που απέστειλε προς τους Βουλευτές και πολιτευτές της Μεσσηνίας
Αναλυτικά η επιστολή του Κου Ξύγκα αναφέρει:
ΠΡΟΣ
κ.κ. Βουλευτές Μεσσηνίας,
κ.κ. Πολιτευτές Μεσσηνίας
ΘΕΜΑ : Διοικητική Μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Kύριoι Βουλευτές, Πολιτευτές όλων των πολιτικών σχηματισμών του Ν. Μεσσηνίας,
Ως Δήμαρχος Φιλιατρών, εκπροσωπών τη μεγάλη πλειοψηφία των απανταχού Φιλιατρινών, είμαι υποχρεωμένος να σας επιστήσω την προσοχή εν όψει της κατάθεσης προς διαβούλευση του νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ....
Η κατάθεση νομοσχεδίων προϋποθέτει ισονομία, δικαιοσύνη και σεβασμό στην άποψη του «Δήμου» (λαού). Είναι Συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να λάβει υπόψη τη θέληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.
Η εφαρμογή της «Νέας Αρχιτεκτονικής για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση» χρειάζεται κριτήρια σταθερά για όλη την επικράτεια.
Η ζωή της πόλης των Φιλιατρών χρονολογείται από τον 16ο αιώνα , αλλά οι ρίζες της φαίνεται να ξεκινούν από πολύ μακριά με ζωντανή μαρτυρία την ύπαρξη Βυζαντινών μνημείων του 11ο αιώνα.
Ο Δήμος Φιλιατρών είναι ένας οργανισμός, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια εμφανίζει μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, αυξημένες επενδύσεις, έχει πλούσια κοινωνική δράση, καθόλου δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών ή εκτέλεση έργων, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων, λίγες οφειλές και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων και συνεπώς έχει ισχυρά επιχειρήματα να απαιτεί να μην αδικηθεί.
Σημειώνεται ότι τα Φιλιατρά είναι η δεύτερη σε πληθυσμό έδρα Δήμου της Μεσσηνίας (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Κράτους), με το μεγαλύτερο γεωργικό πλούτο και τεράστια εισροή εσόδων από τον τομέα αυτό για το Κράτος καθώς και εύρωστη τοπική αγορά , ενώ πληροί τα γεωγραφικά κριτήρια λόγω της θέσης της και του φυσικού της σχεδιασμού.
Σε κάθε περίπτωση που θα αδικηθούμε με δυσκολία θα αντιμετωπίσετε τους Φιλιατρινούς ψηφοφόρους σας. Ήδη συζητείται η πρόταση μη εκλογής κάθε αιρετού σε επόμενες εκλογές με αγώνα εναντίον του σ’ όλη την Ελλάδα. Η εκλογή σας έχει σκοπό την εκπροσώπηση της φωνής του λαού και όχι την υπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.
Αγωνιούμε και περιμένουμε.
Παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας στις θέσεις μας, που ήδη σας έχουν γνωστοποιηθεί.
Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει σε βάθος την ορθότητα των επιχειρημάτων, χρησιμοποιώντας μετρήσιμους δείκτες και αντικειμενικά κριτήρια και σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται να επιβάλει μια μελέτη σχεδιασμένη επί χάρτου χωρίς να έχει σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Φιλιατρά, 21.4.2010
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου