20.4.10

Γ. Παπανδρέου: Η διαφθορά και η σπατάλη μας οδήγησαν στην κρίση

Η ελληνική δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην αδιαφάνεια και το ότι «η εξουσία και το κράτος δεν σεβάστηκαν και κατασπατάλησαν τους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων», αναφέρει στην ομιλία του τη Δευτέρα στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην φοροδιαφυγή και υπογράμμισε ότι «με τον νόμο για την ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καταργήσαμε κάθε είδους εξαίρεση και παραθυράκι. Οι κανόνες είναι πια σαφείς και ενιαίοι για όλους και λαμβάνονται για πρώτη φορά πραγματικά δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής».
Στο μεταξύ είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί..... «ένα νέο πλαίσιο αρχών και κανόνων, που θα οδηγήσει στις μεγαλύτερες ανατροπές που έγιναν ποτέ στη χώρα προς το συμφέρον των πολιτών, αλλά και στην εφαρμογή αυτού του πλαισίου - μέχρι τέλους».
Προανήγγειλε αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και στο θέμα της βουλευτικής ασυλίας, ενώ αναφερόμενος στις εξεταστικές επιτροπές που συστάθηκαν στην Βουλή είπε: «γιατί πρέπει επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια για τα σκάνδαλα, την διαπλοκή, την αλλοίωση των δημοσιονομικών μας στοιχείων, για τα πάντα όσα πλήγωσαν την Ελλάδα και το κύρος, για όσα έκαναν τους πολίτες δύσπιστους απέναντί μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου